Alibeyköy Barajı’na Kamyonla Kar Taşınıyor

İstanbul'da hakim olan kar yağışının ardından zaman zaman kar kalınlığı kırk santimetreye kadar yükseldi. Sultangazi Belediyesi görevlileri de sokak aralarında bulunan karları toplayarak baraj bölgesine götürdü.

17.02.2021-18:04 - (Son Güncelleme: 17.02.2021-18:04)

İstanbul'da günlerdir etkili olan kar yağışının akabinde barajlardaki su düzeyi artıyor.

Yağan karların da erimesi ile gelecek günlerde su düzeyinin daha da artması tahmin ediliyor.

AK Partili Sultangazi Belediyesi görevlileri de kepçe yardımı ile cadde, sokak ile kaldırımlardan topladıkları karları kamyonlara doldurarak, Alibeyköy Barajı bölgesine boşaltıyor. Böylelikle, bilhassa yaz mevsiminde İstanbul'un su gereksinimine çare olunması hedefleniyor.

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Yoğun kar yağışı öncesi ekiplerimizi ve araç filomuzu hazır hale getirmiştik. Ekiplerimiz, özellikle araç ve insan sirkülasyonun yoğun olduğu noktalarda da kar küreme ve tuzlama çalışmaları gerçekleştirdi, gün içerisinde de bu çalışmalar devam ediyor.

Su sıkıntısı yaşadığımız günlerde yoğunlaşan kar yağışının yalnızca barajlara düşen miktarı bizlere su olarak dönüyor. Bu noktada arkadaşlarımız ile sokaklarımızda kürediğimiz karları ilçemizdeki Alibeyköy Barajı bölgesine boşaltıyoruz. Suyumuza hep birlikte sahip çıkalım.”

Görevlilerin kar küreme, tuzlama faaliyetlerini aralıksız bir şekilde yaptığını belirten Sultangazi Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Murat Özgür de karları, baraja yakın olan Habipler, Eski Habipler, Yayla mahallelerinden topladıkları karı Alibeyköy barajı bölgesine götürdüklerini dile getirdi.

Barajların doluluk miktarı % 48’e kadar çıktı.

3 Ocak tarihinde %19 düzeyine kadar gerileyen doluluk miktarı önce yağmur, akabinde de yağan karla beraber % 48'e çıktı. Bu miktar son beş ayın zirvesine ulaştı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal