19.09.2022-08:42 (Son Güncelleme:30.08.2023-09:24)


1

Kimdir?

Kimdir?

Aleyna Tilki, 28 Mart 2000'de doğdu. Aslen Trabzonludur. Küçük yaşlardan itibaren şarkı söyleyen ünlü popstar, ilk defa Yetenek Sizsiniz Türkiye'ye katılarak ünlü olmuştur. 2016 yılında Türk besteci Emrah Karaduman ile birlikte çıkardığı ilk şarkısı Cevapsız Çınlama YouTube Türkiye'de en çok izlenen video olmuştur. 480 milyondan fazla izlenen video uzun süre gündemden düşmemiştir. Aleyna Tilki'nin 2017 yılında çıkardığı Sen Olsan Bari isimli solo teklisi de aynı başarıyı yakalamış, milyonlarca izlenme sayısına ulaşmıştır.



2

Ünlü olduğu ilk yıllarda reşit olmayan ve buna rağmen alkollü sahnelerde yer alan Aleyna Tilki eleştirilerin odağı haline gelmiştir. Kasım 2016'da ki Diyarbakır'da bir mekanda sahnedeyken içeriye ses bombası atılmıştır. Aleyna Tilki, Türkiye'de başarı yakaladıktan sonra dünyaya açılmıştır. Bu kapsamda dünyanın en büyük müzik şirketleri arasında gösterilen Warner Music Group ile anlaşma imzalamıştır. Yapılan anlaşmada Aleyna Tilki'nin bir ingilizce albüm ve 4 single yapacağı açıklanmıştır. Aleyna Tilki'nin sevgilisi de merak edilen konulardan biridir.



3

Aleyna Tilki tanınmayınca ortalığı birbirine kattı

Aleyna Tilki tanınmayınca ortalığı birbirine kattı

Kaş’ta tatil yapan Aleyna ile arkadaşı gittikleri çarşıyı birbirine kattı. Aracıyla tabelalara hasar veren genci esnaf uyardı. Bu sırada popçu, esnafa “Ben Aleyna Tilki’yim” diye seslendi. Esnaf, Aleyna’ya “Kimsen kimsin, düzgün kullanın aracınızı” karşılığını verdi. (Umut Ünver-Milliyet)



4

İlk olarak Acun Ilıcalı'nın yapımcılığını üstlendiği yarışmalardan biri olan Yeteneksizsiniz Türkiye'ye katılan Aleyna Tilki, seslendirdiği 'Gesi Bağları' şarkısı ile gündeme gelmişti. Performansı oldukça beğenilen genç şarkıcı, Acun vasıtası ile O Ses Türkiye yarışmasına da yönlendirilmiş ve sonrasında keşfedilmiştir.



5

Geçen günlerde ses tellerinde problem olduğunu bşr süre şarkı söyleyemeyeceğini açıklayan Aleyna Tilki, sosnyal medya hesabından öyle bir fotoğraf paylaştı ki yer yerinden oynadı. Göğüs uçlarını kapatan fotoğrafına kısa sürede yorum yağdı. Takipçilerinin bir kısmı genç şarkıcının dikkat çekmeye çalıştığı şeklinde yorumda bulundular.



6

2016 yılında Türk besteci Emrah Karaduman ile birlikte çıkardığı ilk şarkısı Cevapsız Çınlama YouTube Türkiye'de en çok izlenen video olmuştur.



7

En çok dinlenen şarkısı

En çok dinlenen şarkısı

2016 yılında Türk besteci Emrah Karaduman ile birlikte çıkardığı ilk şarkısı Cevapsız Çınlama YouTube Türkiye'de en çok izlenen video olmuştur.



8

Bu kapsamda dünyanın en büyük müzik şirketleri arasında gösterilen Warner Music Group ile anlaşma imzalamıştır.



9

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr