Aleyna Ne Demek?

Anne ve baba olacak kişiler, yeni doğacak çocukları için sık sık isim araştırmaktadır. Özellikle isimlerin ne anlama geldiği sorusunun cevabı merak ediliyor. Peki Aleyna ne demek? Aleyna isminin anlamı ne?

10.02.2021-17:21 - (Son Güncelleme: 10.02.2021-17:21) Aleyna Ne Demek?

Son zamanlarda popüler olan isimlerden biri de Aleyna ismidir. Çocuklarına bu ismi vermek isteyen anne ve babalar, Aleyna isminin ne demek olduğunu merak ediyor. Bununla birlikte Aleyna isminin Kur'an'da geçip geçmediği de cevabı merak edilen sorulardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Peki Aleyna ne demek? Aleyna isminin anlamı nedir? İşte merak edilen bu soruların cevabı...

ALEYNA İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Ülkemizde en çok kullanılan kız isimlerinden biri de Aleyna ismidir. Arapça kökenli olan Aleyna, bizim üzerimize anlamı taşımaktadır. Bunun yanı sıra bizim hakkımızda, bize, bize göre şeklinde de ifade edilmektedir. Türk Dil Kurumu, Aleyna ismi için açıklama yapmamıştır.

ALEYNA KUR'AN'DA GEÇİYOR MU?

Aleyna ismi Kur'an-ı Kerim'de geçen isimlerden biridir. Kur'an-ı Kerim'de Bakara 70, Ali İmran 75, Araf 39 ve Maide 112 ayetinde Aleyna ismi yer almaktadır. Fakat Aleyna ismi, anlamı bakımından tercih edilmesi uygun görülmeyen isimlerden bir olarak görülmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal