05.01.2021-14:16 (Son Güncelleme:20.04.2024-08:24)


1

Hem yerli hem de yabancı turist tarafından en çok ziyaret edilen yerler arasında kuşkusuz Akyaka bulunuyor. Muğla’nın Ula ilçesinde yer alan Akyaka, küçük bir yer olsa dahi, özellikle yaz aylarında, vazgeçilmez bir durak oluyor. Şimdi Akyaka’yı birlikte tanıyalım…



2

Balıkçı kasabası olan Akyaka, yemyeşil doğası, masmavi denizi ve kitesurf alanlarının yanı sıra tarihi alanları, plajları ve koyları, nehirleri, birbirinden lezzetli restoranları, misafirperver ve cana yakın insanları ile tamamen huzur dolu ve kafa dinlemelik bir yerdir.



3

AKYAKA EVLERİ

AKYAKA EVLERİ

Güney Batı Anadolu’da yaşamış pek çok farklı uygarlığın izlerini taşıyan Akyaka evleri, iki katlı olup, cephelerinde ahşap işçiliği vardır. Etrafını saran begonviller harika manzaraya tanıklık ederken, yöreye ait Muğla bacaları, bahçeleri, mimarisi ve tarihi izleri de adeta göz dolduruyor. Ayrıca bu evlerin mimarisinin Nail Çakırhan’a ait olduğunu belirtelim.



4

SAKARTEPE SEYİR TERASI

SAKARTEPE SEYİR TERASI

Yolculuk esnasında mola vermek için durulan Sakartepe Seyir Terası, Gökova Körfezi’nin ve çevresinin panoramik manzarasına şahit olmamızı sağlıyor. Üzerinde seyir alanları, park alanları ve cafe yer alıyor ve dilediğiniz gibi rahatlama imkanı sunuyor.



5

AKYAKA HALK PLAJI

AKYAKA HALK PLAJI

Bir diğer adıyla Akyaka Sahili, bölgede en çok tercih edilen yerlerdendir. Mavi bayrak ödüllü olan Akyaka Halk Plajı, 250 metre uzunluğunda olurken, 15 metre genişliğindendir. Denizi oldukça sığ olan plajda, cafe ve restoranlar da yer alıyor.



6

ÇINAR PLAJI

ÇINAR PLAJI

Akyaka’ya oldukça yakın bir mesafede yer alan Çınar Plajı, nadir doğal kalmış güzelliklerden biridir. Tekne turlarının vazgeçilmez duraklarından biri olan plaj, yemyeşil ağaçların arasında masmavi bir cennet ile buluşturuyor sizleri.



7

NAİL ÇAKIRHAN EVİ

NAİL ÇAKIRHAN EVİ

Akyaka mimarisine katkı sağlayan Nail Vahdeti Çakırhan, bu yapıyı aslında kendisi ve eşi için tasarlanmıştır. Ancak ev ziyarete açık değil, sadece dışarıdan izlenim yapılabiliyor. Yalnız evin diğer kısımları kışın sanat atölyesi olarak kullanılırken, yazın ise sergi salonu olarak kullanılıyor.



8

GÖKOVA AŞIKLAR YOLU

GÖKOVA AŞIKLAR YOLU

Yemyeşil bir atmosfer ile size kucak açan Gökova Aşıklar Yolu’nun, okaliptüs ağaçlarıyla etrafı sarılmıştır. Zaten bu nedenden dolayı Okaliptüs Yolu olarak da biliniyor. Bisiklet sürebileceğiniz, bol bol fotoğraf çekilebileceğiniz, sabah yürüyüş yapabileceğiniz ve bol oksijen alabileceğiniz bir yerdir burası… Akyaka gezilecek yerler listenize burayı ekleyin ve pişman olmayın!



9

AKYAKA ORMAN KAMPI

AKYAKA ORMAN KAMPI

Akyaka merkeze bir hayli yakın olan Akyaka Orman Kampı, denize sıfır bir yerdir. İçerisinde 300 çadır ve 70 karavan kapasitesi yer alıyor. Ayrıca bünyesinde 8 koya da yer veriyor. Tekne turlarına katılabileceğiniz gibi kamp kurup doğanın tadını da çıkarabilirsiniz. Üstelik içerisinde otopark, bulaşıkhane, çamaşırhane, banyo, tuvalet, restoran ve cafe, buzdolabı bulunuyor ve çevresinde hastane, eczane, market ve ATM bulunuyor.



10

AKBÜK KOYU

AKBÜK KOYU

Tarihi kalıntılarıyla sizi mest edecek bir yer olan Akbük Koyu, sessiz ve sakin oluşuyla adeta cennet gibi bir yerdir. Tekne turlarının uğrak noktası olan koy, birinci derece doğal sit alanıdır. Etrafındaki kamp alanlarında, bungalov evlerde, pansiyonlarda ve butik otellerde konaklayabilme seçeneğine sahipsiniz.



11

KÜFRE KOYU

KÜFRE KOYU

Yat ve tur teknelerinin vazgeçilmez durağı olan Küfre Koyu, doğal bir yapıya sahiptir. Gün batımının manzarasını seyredebileceğiniz bu yerin masmavi denizine ve yemyeşil alanlarına bayılacaksınız!



12

TURNALI BONCUK KOYU

TURNALI BONCUK KOYU

Yine masmavi bir deniz, yine yemyeşil alanlar… Sessiz, sakin ve huzur dolu Turnalı Boncuk Koyu, sizleri berrak denizi ile kendisine hayran bırakacak. Doğayla iç içe olacağınız bu yerde, aynı zamanda kamp da yapabilirsiniz.



13

DEĞİRMENBÜKÜ KOYU

DEĞİRMENBÜKÜ KOYU

Gökova’nın en büyük koyları arasında yer alan Değirmenbükü Koyu’nda, harika fotoğraflar çekebilir, yürüyüş yapabilir, balık tutabilir, piknik yapabilir ve kamp yapabilirsiniz.



14

AZMAK NEHRİ

AZMAK NEHRİ

Sazlıkları ve ördekleri ile harika bir yer olan Azmak Nehri’nde, tekne turlarına katılabilir, çevresindeki restoranlarda lezzetli yemekler yiyebilir, tertemiz ve oksijen dolu havayı soluyabilir, kano kiralayabilir ve bol bol yürüyüşler yapabilirsiniz.



15

KADIN AZMAĞI DERESİ

KADIN AZMAĞI DERESİ

Burada, sörf, kano ve dağ bisikleti aktiviteleri yapabilir, tekne turlarına katılabilir, su canlıları ile iç içe olabilirsiniz.



16

SEDİR ADASI

SEDİR ADASI

Yemyeşil alanları, masmavi denizi ve altın rengi kumuyla herkesi kendine hayran bırakan Sedir Adası, mutlaka Akyaka gezilecek yerler listesinde olmayı hak ediyor. Birbirinden farklı ağaç türleri ile iç içe olacağınız bu yerde, antik tiyatro kalıntılarına da bayılacaksınız.



17

AKÇAPINAR KÖYÜ

AKÇAPINAR KÖYÜ

Kano kiralamak ve kitesurf yapmak istiyorsanız en iyi adres Akçapınar Köyü’dür. Akçapınar Plaj’ındaki kitesurf okullarından eğitim alabileceğiniz gibi denizin ve kumun tadını çıkarabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR