AKINCI TİHA Yer Kontrol İstasyonu Olmayan Uzak Meydana İniş Yaptı

Bayraktar AKINCI, zor bir testi daha başarıyla gerçekleştirdi. Türkiye’nin yerli ve milli TİHA’sı yer kontrol istasyonu (YKİ) olmayan uzak meydana tam otonom iniş ve kalkış yapmayı başardı.

05.11.2020-10:18 - (Son Güncelleme: 05.11.2020-10:25) AKINCI TİHA Yer Kontrol İstasyonu Olmayan Uzak Meydana İniş Yaptı

BAYKAR tarafından yerli imkanlarla üretilen milli İHA’larımız Bayraktar TB2 SİHA ve Bayraktar AKINCI TİHA, önemli başarıla imza atmaya devam ediyor. İHA teknolojisi konusunda dünyanın sayılı ülkelerinden olan Türkiye, AKINCI için zorlu ve çok önemli bir kilometre taşını daha aştı.

Otonom bir şekilde yer kontrol istasyonu (YKİ) olmaksızın kalkış yapabilen Bayraktar TİHA, aynı şekilde inişini de tamamlayarak zorlu bir testi daha başarmış oldu.

KONTROL İSTASYONU OLMADAN İNİŞ KALKIŞ YAPABİLİYOR

Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’nda yer alan Bayraktar AKINCI Uçuş Eğitim Merkezi’nde test faaliyetleri devam eden Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), ortalama 20 bin feet yükseklikte gerçekleştirilen sistem tanımlama testlerinin ardından yer kontrol istasyonu (YKİ) bulunmayan bir başka piste iniş ve kalkış kabiliyetinin test edilmesi amacıyla uzak meydana ulaştı.

BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

YKİ bulunmayan meydanda tam otonom iniş-kalkışı başarıyla tamamlayarak bir ilki gerçekleştiren AKINCI, daha sonra Çorlu’ya geri döndü.  Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla başarıyla gerçekleşen testi duyurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal