Balgam söktürücü 5 doğal tarif

Vücut, sağlıklı olduğu süre içerisinde çok fazla balgam salgılamaz. Aşırı oranda balgam, bir alerji ya da enfeksiyonun sonucudur. Doğal balgam söktürücü nedir? Doğal balgam söktürücü tarifler nelerdir? Detaylar haberimizde...

04.12.2019-11:09 - (Son Güncelleme: 20.01.2023-17:04)

Balgam, kalın ve yapışkan olan göğüste salgılanan bir sıvıdır. Vücut, sağlıklı olduğu süre içerisinde çok fazla balgam salgılamaz. Aşırı oranda balgam, bir alerji ya da enfeksiyonun sonucudur. Doğal balgam söktürücü nedir? Doğal balgam söktürücü tarifler nelerdir? 

Doğal balgam söktürücüler

- Elma sirkesi içerdiği potasyum ile balgam üretimine neden olan enfeksiyonları giderir. Elma sirkesini bir miktar su ile seyreltirseniz doğal bir balgam söktürücü olur.

- Nane yağı antibakteriyel özelliğinden dolayı balgam birikmesine sebebiyet veren enfeksiyonlar ile savaşır. Bir kaba sıcak su ve birkaç damla nane yağı ekleyin. Başınızı bir havlu ya da benzeri bir şey ile örtün. Buharı günde 2 defa soluyun.

- Tuzlu su gargarasını günde en az 3 defa yaparak balgamdan kurtulabilirsiniz. Bir bardak orta sıcaklıktaki suya bir çay kaşığı tuz ekleyip karıştırın. Anında rahatlama hissedeceksiniz.

- Bal aşırı balgam oluşumunu engeller. Balgama karşı en iyi söktürücü olan balı tüketerek bu problemden kurtulabilirsiniz.

- Limon C vitamini yönünden oldukça zengindir. Vücudun aşırı balgam üretmesine neden olan enfeksiyonlar ile mücadele de iyi bir savaşçıdır. Tüketeceğiniz limon suyu sizi aşırı balgam sorunundan kurtarabilir.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal