20.04.2020-17:23 (Son Güncelleme:19.04.2024-13:36)


1

Tüm dünyadaki coronavirüs pandemisindeki vakaların hemen hemen üçte birinin görüldüğü ABD’de can kaybının 40 bini aşmasından sonra New York'un gökyüzünü akbabalar işgal etti. Ceset kokusuna gelen akbabalar Empire State, Özgürlük Heykeli, Times meydanı benzeri kentin sembolleri çevresinde uçuyor. Dünyanın salgın merkezi durumuna gelen ABD’de vaka sayısı neredeyse 765 bin oldu ve can kaybı da 40 bin 500 bini aştı. Ülkenin salgından en fazla etkilen New York kentinde de vaka sayısı 250 bine gelirken can kaybı 20 binin üzerinde.



2

AKBABALAR NEW YORK SEMALARINI İŞGAL ETTİ

AKBABALAR NEW YORK SEMALARINI İŞGAL ETTİ

Bununla beraber, giderek kötüleşen pandemiyle mücadele eden 8 buçuk milyon nüfuslu kentte ölü kokularını alan akbaba sürüleri şehrin semalarında görülmeye başladı.



3

CESET TORBASI BULAMADI

CESET TORBASI BULAMADI

Olayın, coronavirüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin cenazelerini taşıyan bir morg işçisinin ceset torbalarının bitmesi sebebiyle, 80 cesetleri çarşafa sararak taşımasının akabinden meydana geldiği ifade ediliyor.



4

Akbabaların ceset kokusunu 1,5 kilometre mesafeden duyabildiği biliniyor. Akbabalardan bir takımının biten hastane kapasitesini arttırmak için geçtiğimiz ay kente götürülen sağlık gemisi USNS Comfort'un tepesine oturduğu gözlemlendi.



5

KENTİN SEMBOL YAPILARININ ETRAFINDA UÇUYORLAR

KENTİN SEMBOL YAPILARININ ETRAFINDA UÇUYORLAR

Birkaç akbaba da 11 Eylül saldırılarına kurbanı olan Dünya Ticaret Merkezi'nin yerine inşa edilen Özgürlük Kulesi’nin etrafında uçtu. New Yorklular akbabaları Times meydanı, Özgürlük Heykeli ile Empire State benzeri kentin simge yapılarında da gördüğünü belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR