AK Partili Atilla Kaya: Konutları Yapacağız

İzmir Demokrasi Üniversitesi için ayrılan 80 hektarlık alanın 42 hektarının TOKİ tarafınca konut alanı olarak ihaleye çıkarılmasına dair Ankara 4. İdare Mahkemesi, revizyon imar planı onaylanmamış alanda konut yapım ihalesine çıkılamayacağı kararına AK Parti kanadından sert tepki geldi.

18.05.2021-16:39 - (Son Güncelleme: 18.05.2021-16:46) AK Partili Atilla Kaya: Konutları Yapacağız

İzmir Demokrasi Üniversitesi'ne ayrılan 80 hektarlık alanın 42 hektarının TOKİ tarafından konut alanı olarak ihaleye çıkarılması, geçtiğimiz aylarda İzmir gündeminde yerini almıştı. 

İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu TOKİ’nin yargı kararlarına karşın ve imar planı olmadan, Uzundere’de İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne ayrılmasını istedikleri alana konut yapmak için ihaleye çıkmasına sert tepki göstermişti.

YARGIDAN KARAR

Bir taraftan İzmir'in Karabağlar Belediyesi’nin alanın tamamının üniversite için kullanılması için hukuki mücadelesi sürerken yargıdan emsal bir karar geldi. Ankara 4. İdare Mahkemesi, revizyon imar planı onaylanmamış alanda konut yapım ihalesine çıkılamayacağına hükmetti.

TARİH BU DÜŞMANLIĞI AFFETMEYECEKTİR

Yargı kararına dair AK Parti kanadından ilk açıklamada, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya tarafından geldi. Atilla Kaya, yaptığı açıklamada, Başkan Selvitopu’nun açtığı davalarla halka hizmeti engellediğini belirtirken söz konusu konutların ne olursa olsun yapılacağını söyledi.

Açılacak olan davalarda maddi durumunda sıkıntı yaşayan vatandaşların ev sahibi olmasının engellenmeye çalışıldığını belirten Atilla Kaya, ''TOKİ tarafından Karabağlar'a yapılacak olan, dar gelirli vatandaşlarımızın ve dezavantajlı grupların faydalanacağı sosyal konutların yapım ihalesi, Karabağlar Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Sn. Muhittin Selvitopu'nun açtığı dava neticesinde iptal edildi. Dar gelirli, emekli, engelli vatandaşlarımızın kira öder gibi taksitlerle ev sahibi olmasına karşı çıkıyorlar, dava üstüne dava açarak bu hizmeti engellemeye çalışıyorlar. İhalenin iptalini sağlayan mahkeme kararını da, bir müjde gibi kamuoyuyla paylaşıyorlar. Çok yazık! Vicdan sahibi hangi insan, Karabağlarlı hemşehrilerimizin umutlarına, hayallerine, mutluluğuna düşman olabilir; sıcak bir yuvaya kavuşmalarını sağlayacak bu projeye karşı çıkabilir! CHP'li Muhittin Selvitopu'nun kendi halkına yaptığı bu düşmanlığı tarih affetmeyecektir.''

AÇTIKLARI DAVALARLA HİZMETLERİ ENGELLEYEMEZLER

Atilla Kaya, ne olursa olsun Karabağlar’daki TOKİ konutlarının yapılacağını belirterek, ''Çevre Yolu'nda üç, Konak Tüneli'nde dört, Göztepe Stadyumu'nda iki dava açtılar. Bu projeleri de geciktirdiler ama yapımına engel olamadılar. Bu istemezükçü'lere söylüyorum. Şunu iyi bilsinler ki, Karabağlar'da da 750 hak sahibinin konutlarını YA-PA-CA-ĞIZ! Biz bu güzel kenti, İzmir'imizi hiçbir zaman istemezükçü'lerin ihtiraslarına kurban etmedik, yine etmeyeceğiz. Açtıkları davalarla hizmetleri engelleyemezler, sadece biraz geciktirirler. Vatandaşlarımızın umutlarını baltalamaya çalışanlar, yine hüsrana uğrayacak'' dedi.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal