AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş Yeni Askerlik Sisteminin Detaylarını Anlattı

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yeni askerlik sisteminin detaylarını anlatıp tarih verdi. Muş, Teklifin 48 saat içerisinde görüşülmeye başlanabileceğini söyledi.

23.05.2019-12:46 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-12:38)

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yeni askerlik sistemi yasa teklifinin Meclis Başkanlığı’na verilmesinin sonrasında açıklamalar yaptı.

Muş açıklamasında şu sözleri kullandı:

100 yıl sonra köklü bir değişiklikle birlikte askerlik sistemimiz değişiyor. Yeni sistemde askerlik 6 aya indirilecek. Bu süreyi dolduranlar yasa yürürlüğe girdiği tarihten itibaren terhis olma imkanına kavuşacak.

Yedek astsubay olarak askerliğini yaparsa artık meslek yüksek okulu bitirenler de yedek ast subay olarak vazife yapabilecekler. Görevlerinin sonunda gene kendilerinin isteği ve uygun kadro oluşması halinde devam edebilecekler.

Bedelli askerlik bugünkü rakamlarla 31 bin lira gibi bir paraya denk düşüyor. Bu para peşin verilecek. Bedelli kalıcı duruma geliyor. Yaş sınırı kalkıyor. Yoklama kaçağı olanlar ve bakaya kalanlar bedelliden faydalanamayacak.

Her vatandaşın vakti geldiğinde gidip gerekli bildirimlerde bulunması lazım. Bir vatandaşımız gelmediği her gün için 10 TL ceza verecektir. Eğer kendi isteği ile gelirse bu ceza 5 TL’ye düşecektir.

Teklif 48 saat içerisinde görüşmeye başlanabilir. Bugün danışma kurulu eğer teklifimizi kabul ederse komisyon 48 saati beklemeden de bugün görüşebilir. Eğer uygun görülürse TBMM onaylarsa bayramdan önce bu kanunun yasalaşması mümkün.

Şu an itibari ile eğer bir askerimiz 6 aylık askerse terhis edilecek. Eğer devam etmek isterse 6 ay daha devam edebilecek.

20 yaşını dolduran her erkek vatandaşı bedelli askerlikten faydalanabilir. Erteleme yaşlarını geçirmemek şartıyla herkes başvurusunu yapabilir.

TSK’nın bir planlaması ve ihtiyacı olacaktır. Eğer üzerinde bir talep olursa bedelli için o zaman bir kura çekimi yapılacaktır. Fakat dediğimiz gibi artık yaş sınırı yok 20 yaşını dolduran bedelli askerlikten yararlanabilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal