AK Parti-CHP Gerginliğinde Silah Sesleri!

Van'da AK Partili ve CHP'li görevliler arasında bayrak asma tartışması çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine CHP Van 1. Sıra Milletvekili adayı Mehmet Kurukcu, silahıyla havaya bir el ateş etti. Olayın ardından iki tarafın yetkilileri de emniyete götürüldü.

15.06.2018-17:14 - (Son Güncelleme: 15.06.2018-17:20)

Van'da, AK Parti ve CHP arasında akşam saatlerinde parti bayraklarının asılacağı yer ile alakalı gerginlik çıktı. Öne sürülene göre, merkez İpekyolu ilçesi, Sıhke Caddesi üstünde yer alan CHP 'nin seçim bürosunun olduğu binanın çevresine AK Parti Gençlik Kolları mensupları bayrak asmak istedi. CHP'nin milletvekili adayları bu konuya itiraz edince tartışma çıktı. Tartışma esnasında AKP Tuşba ilçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Salih Bayram başına aldığı darbe sebebiyle yaralandı. Çıkan gerginliğin daha çok artmaması için Cumhuriyet Halk Partisi 1'inci sıra milletvekili adayı Mehmet Kurukcu, ruhsatlı silahı havaya iki defa ateş etti.

Duyulan silah sesiyle olay yerine ulaşan polis ekipleri bölgede geniş güvenlik tedbiri alırken, AK Parti ile CHP'li görevliler ifadeleri alınmak için İki Nisan Polis Karakolu'na götürüldü.

CHP'Lİ KURUKCU'DAN AÇIKLAMA

CHP Van 1'inci sıra milletvekili adayı Kurukcu, akşam saatlerinde meydana gelen gerginlik ile alakalı sosyal medya hesabından açıklama yayınladı. Mehmet Kurukcu'nun açıklaması şu şekilde:

"AK Parti Van İl Teşkilatı, bayraklarımızın üzerine bayrak astı ve bütün ikazlarımıza karşın bayraklarını indirmediler. Biz bu akşam kaldırmak isterken 50 kişilik bir grup seçim büromuzun önünde bize saldırmaya başladı ve ben zor vaziyette kalıp havaya ateş açmak durumunda kaldım. Yoksa linç edeceklerdi. AK Parti Van İl Teşkilatına önerim ortamı germeyin. Gençlerimize sahip çıkalım" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal