Maç Sona Erdi! Ajax 2-0 Beşiktaş

UEFA Şampiyonlar Ligi C grubunda oynanacak olan karşılaşmada temsilcimiz Beşiktaş, Hollanda'da grubunun formda ekiplerinden Ajax ile karşı karşıya geliyor.

24.09.2021-17:43 - (Son Güncelleme: 29.09.2021-09:04) Maç Sona Erdi! Ajax 2-0 Beşiktaş

CANLI ANLATIM

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ

Ajax : Pasveer, Mazraoui, Timber, Martinez, Gravenberch, Blind, Alvarez, Berghuis, Tadic, Antony, Haller

Beşiktaş : Ersin Destanoğlu, Valentin Rosier, Serdar Saatçi, Fabrice N'Sakala, Umut Meraş, Josef de Souza, Can Bozdoğan, Salih Uçan, Kenan Karaman, Rıdvan Yılmaz, Michy Batshuayi.

İKİ TAKIM ARASINDA

Avrupa arenasında Beşiktaş ile oynadığı dört maçı da kazanan Ajax, 1966/67 sezonundan bu yana rakibiyle Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez karşılaşıyor.

Ajax ile oynadığı dört maçta da en az ikişer gol yiyen Beşiktaş (toplam 10), Hollanda temsilcisine rakip olduğu son karşılaşmayı 4-0 kaybetti (Kasım 1993'te Kupa Galipleri Kupası).

Türk takımlarıyla oynadığı ilk sekiz Avrupa kupası maçını kazanan Ajax (1966-1993 arasında), sonraki iki karşılaşmadan galibiyet çıkaramadı (1B 1M vs Fenerbahçe).

Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı ilk 13 deplasman maçının 11'ini kaybeden Beşiktaş (1G 1B), daha sonraki dokuz dış saha karşılaşmasında sadece iki yenilgi aldı (5G 2B).

Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son beş iç saha maçının dördünü kaybeden (1G) ve bu yenilgilerde rakip fileleri havalandıramayan Ajax, aynı sayıda yenilgiyi daha önceki 15 karşılaşmada almıştı.

Beşiktaş, Kasım 2009'daki 1-0'lık Manchester United galibiyetinden bu yana Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı yedi deplasman maçında da kalesini gole kapatamadı (7 maçta 17 gol).

Ajax formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde sekiz golü bulunan Dusan Tadic, Hollanda ekibi adına turnuva tarihindeki en golcü ikinci oyuncu olan Patrick Kluivert'ı (9) yakalamak için sahaya çıkıyor.

Beşiktaş santrforu Michy Batshuayi, Ajax deplasmanında çıktığı tek Şampiyonlar Ligi maçında takımına galibiyeti getiren golü atmıştı (Ekim 2019'da Chelsea formasıyal).

Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçına çıktığı Eylül 2018'den bu yana Hollanda ekbinin iç sahada oynadığı maçlarda en fazla gole katkı sağlayan oyuncu David Neres (2 gol & 3 asist).

Ajax forması giyen Sebastien Haller, Marco van Basten’in (Kasım 1992 vs Göteborg) ardından Şampiyonlar Ligi kariyerinde çıktığı ilk maçta 4 gol atan ikinci oyuncu oldu (vs Sporting).

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal