Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! Ödemeler yapılıyor! Binlerce kişinin hesabına Bin 298 TL yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, binlerce kişinin merakla beklediği ödemelerin yapıldığını açıkladı. Binlerce kişinin gözü kulağı yaşlı ve engelli maaşlarının ne zaman yatırılacağındaydı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte merakla beklenen ödemelerin detayları…

19.04.2022-16:53 - (Son Güncelleme: 19.04.2022-19:37) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! Ödemeler yapılıyor! Binlerce kişinin hesabına Bin 298 TL yatırıldı

Her ay yaşlı ve engellilere ödenen aylıkların ne zaman ödeneceği konusu gündemdeki merak edilen konu başlıkları arasında yerini alıyor. Yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiren konuyla alakalı olarak beklenen açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan geldi. Bakan Yanık, ödemelerin hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu.

Yaşlı ve engelli maaşlarının hak sahiplerin hesaplarına aktarıldığını söyleyen Bakan Yanık, Nisan ayında yaşlılara yönelik yaklaşık olarak 835 milyon TL’lik ödeme yapılacağını belirtti. Engellilere ise 653 Milyon TL’lik maaş ödemesi yapılacağını sözlerine ekledi. Ödemelerin hak sahiplerinin hesaplarına yapıldığını belirten Bakan Yanık, hesap belirtmeyenlerin ödemelerinin ise PTT üzerinden yapılacağını ifade etti.

Yaşlı aylığı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, engelli ve yaşlılara yönelik sosyal yardımların devam edeceğinin altını çizerek, engelli ve yaşlıların sosyal hayata daha çok katılımını desteklediklerini vurguladı. Bakan Yanık ayrıca, yaşlı ve engellilerin bağımsız yaşayabilmeleri noktasında sağlıktan eğitime, ekonomik ve sosyal her türlü alanda onların yanında olduklarını dile getirdi.

Yaşlı ve engellilere ödenen aylıkların ilk ödemesi Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla yapılacağı, daha sonra gerçekleştirilecek ödemelerin PTT şubeleri aracılığıyla yapılacağı belirtildi. Engelli oranı yüzde 40- 69 arası olan vatandaşlara 2021 yılında ödenen 661,13 TL’lik engelli maaşı, 2022 yılında 842,81 liraya yükseldi. Engelli oranı yüzde 70 ve üzeri olan vatandaşlar için ödenen engelli maaşı ise 2022 yılında Bin 264,20 liraya çekildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal