09.04.2020-18:27 (Son Güncelleme:19.04.2024-04:25)


1

Orman Genel Müdürlüğü'nce Ayvacık ilçesinde coronavirüsten korunmak için kayın ağacında açtığı kovuğa saklanan "sincap adam" İlkay Gümüşsu (38) ile ilgili yasal işlem başlatıldı. Kendisine ağaçkakan diyen Gümüşsu'nun, ağacın 3'te 2'sini oyup, çıkardığının belirendiği aktarıldı. Gümüşsu, “Canlı bir ağacın içini oyup içine girmem mümkün mü? Suçluysak devletimizin vereceği ceza başımızın üzerine” diye konuştu. Gümüşsu, paylaştığı videoyu 'komiklik olsun' diye çektiğini söyledi. Samsun'un Ayvacık ilçesine bağlı Fatih Mahallesi'nde ikamet eden İlkay Gümüşsu, coronavirüse karşı önlem almak için kayın ağacında açtığı kovuğa saklandı.



2

KENDİSİNİ AĞAÇKAKAN ZANNEDİYOR

KENDİSİNİ AĞAÇKAKAN ZANNEDİYOR

Gümüşsu, kovukta çektiği fotoğrafını, sosyal medya hesabından "Corona gelsin de beni burada bulsun. Ağaçkakan gibi yuva yaptım buraya. Hey gidi corona erkek ister beni bulmaya, haydi iyi günler" ifadesiyle paylaştı.



3

CORONADAN KAÇARKEN ORMAN ŞEFİNE YAKALANDI

CORONADAN KAÇARKEN ORMAN ŞEFİNE YAKALANDI

Sosyal medyada görüntülerin dolaşmasının akabinden Orman Genel Müdürlüğü birimleri, çalışma başlattı. Kayın ağacının olduğu alanda araştırmalar yapıldı. Araştırma sonucunda ağacın orman kabul edilen alanda olduğu belirlendi ve yasal işlem başlatıldı. Orman Genel Müdürlüğü'nden gelenn yazılı açıklamada, "Kayın ağacının 3'te 2'sinin oyularak çıkarıldığı için hayatiyetine zarar verildiği tespit edildiğinden ilgili şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı" ifadesi kullanıldı. Yetkililer aynı zamanda ormanların usulsüzlüklere karşı 7 gün 24 saat muhafaza edildiğini ifade ederek, bu gibi olumsuz olaylarla karşılaşanların ihbar etmeleri halinde ekipler aracılığıyla ivedilikle konunun araştırıldığını ve usulsüzlük tespitinde de yasal işlem başlatıldığını belirtti.



4

"AĞACIN İÇİ ZATEN BOŞTU"

"AĞACIN İÇİ ZATEN BOŞTU"

Coronadan korunmak için oyduğu kayın ağacı kovuğuna girdiği gerekçesiyle kendisiyle ilgili Orman Genel Müdürlüğü’nce yasal işlem başlatılan İlkay Gümüşsu açıklamada bulundu. Kayın ağacının içinin boş ve kurumuş olduğunu belirten Gümüşsu, “Fındık bahçesinin yanındaki ağacın gövdesine sadece kayınpederim 2- 3 yıl önce görünüm amaçlı bir kapak açmış. Yakındaki şelaleye gelen giden çok olduğu için görünüm amaçlı yapıldı bu. Ama sosyal medyada sanki bu ağacın içini ben oymuşum gibi yorumlar yapıldı. Devletin yetkileri geldi inceleme yaptı, kayınpederimin ifadesi alındı. Bırakın canlı ağacı oymayı bu memleketin çakıl taşına bile zarar vermeyiz. Ha canlı bir ağacı oymuşsun ha bir insana zarar vermişsin bir şey fark etmez" şeklinde konuştu.



5

'KOMİKLİK OLSUN DİYE'

'KOMİKLİK OLSUN DİYE'

Kayın ağacı kovuğunda çektiği görüntüleri komiklik için diye çektiğini söyleyen Gümüşsu, "Milletimiz zor dönemden geçiyor dedik, eğlencesine komiklik olsun diye bu videoyu çektik. Sosyal medyada paylaştım sonra bu gündem oldu yayıldı gitti. Biz insanları gülümsetmek için bunu yapmıştık ama sosyal medyada hakaret edenler, beddua edenler oldu. Böyle bir şey olacağını tahmin etmezdik. Kendi arkadaşlarımızla gülümsemek için yaptığımız bir şey. Canlı bir ağacın içini oyup içine girmem mümkün mü bu olabilir mi? Suçluysak devletimizin vereceği ceza başımızın üzerine koyarız” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR