Afganistan'da Barışa Karşı Bombalar Patlatıldı

Başkent Kabil'de 3 ayrı bombalı saldırı gerçekleştiği açıklandı.

20.02.2021-18:07 - (Son Güncelleme: 20.02.2021-18:07) Afganistan'da Barışa Karşı Bombalar Patlatıldı

Yerel kaynakların aktardığı haberlere göre gerçekleştirilen 3 saldırıda toplam 5 sivil ölürken 2 sivil de yaralandı.

Kabil polis sözcüsü Firdevs Feramerz tarafından yapılan açıklamada ilk 2 saldırı 15 dakika arayla gerçekleşirken, 3. saldırı da yaklaşık 2 saat sonra gerçekleşti.

Başkentin farklı yerlerinde düzenlenen saldırılarda ölenler arasında askerler, siviller ve bazı siyasi isimler yer alıyor. Saldırıda hedef alınan kişilerden birinin, İran'a yakın Hizbi Vahdet yetkililerinden Hacı Halil Darreh Sufi olduğu, kendisi saldırıdan yaralı kurtulurken yeğeninin ise öldüğü söyledi.

Son zamanlarda başkent Kabil'de bombalı saldırılarda ciddi bir artış yaşandığı ve genellikle Kabil hükümeti bağlantılı hedeflerin yanı sıra sivil hedeflerin de vurulduğu göze çarpıyor. Bu bağlamda bazı milletvekilleri, din adamları, gazeteciler ve sivil yetkililer, özellikle araçlarına yerleştirilen patlayıcılarla hedef alınıyor.

2020 senesinin Ekim ayında, Kabil hükümetinin üst düzey kişilerinden olan, Afganistan Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı Emrullah Salih, Kabil şehrinin güvenliğini bizzat üstlendiğini duyurmuştu. Salih'in görevi üstlenmesinin ardından saldırılarda ciddi bir artış görüldü.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal