29.04.2020-14:38 (Son Güncelleme:29.03.2024-02:02)


1

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemizde de görülürken, virüsün kontrol altına alınmasındaki en büyük koz sosyal mesafe ve izolasyon olarak belirlendi. Bazı vatandaşlar bunu uygularken, bazıları ise uygulamamakta ısrarcı olmaya devam ediyor.



2

Coronavirüs tedbirleri kapsamında birçok iş yeri kapatılırken, pazarlar açık kaldı ve kentlerdeki semt pazarlarında maske takma ve sosyal mesafe kuralına uyma zorunluluğu getirilmişti. Ayrıca alışveriş yapan vatandaşların meyve ve sebzeyi seçerek alması da yasaklanmıştı.



3

Adana Çukurova Semt Pazarı'nda alınan önlemler dikkate alınmazken bu durum çoğu yerde aynı şekilde oldu. Pazarda sebze ve meyveleri elle seçen Emine Yakışıklıer, yaptığının yanlış olduğunu bildiğini vurgulayarak, "Havalar ısınınca insanlara coronavirüs öldü gibi geliyor bir serinlik oluyor insanların içinde ama öyle değil." dedi.



4

Eldiveni delindiği için attığını belirten Fikret Beşlioğlu ise "Hata bizde elle seçmeye alışmışız. Zaman zaman unutuyoruz kuralları." ifadelerini kullandı.



5

Pazar esnafından biri ise geçen haftalarda müşterilerinin elle seçmesine izin verdiği için 720 lira ceza yediğini belirtti ve "Kurallar hepimiz için. Uymak zorundayız. Ama bazen elle seçen müşterilere göz yummak zorunda kalıyoruz. Çünkü 'seçme' diye uyardığımızda 'seçmezsem almam' diye karşılık veriyorlar. Biraz anlayış bekliyoruz." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR