Adalet Bakanlığı'nın 2022 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Adalet Bakanlığının 2022 yılı bütçesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

24.11.2021-12:43 - (Son Güncelleme: 24.11.2021-13:09) Adalet Bakanlığı'nın 2022 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Adalet Bakanlığının 2022 yılı bütçesine ilişkin sunum gerçekleştirdi. Sistem üzerinde değişikliğe gidileceğini dile getiren Gül, adaletin yalnızca mahkemelerde değil, devletin tüm görevlerinde aranması ve yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Gül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Adalet Bakanlığının 2022 yılı bütçesine ilişkin yaptığı sunumu sırasında 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlamayı ihmal etmedi. 

Trafikteki kuralsızlık için ceza artırımının gündemde olduğunu belirten Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ‘Millet iradesini en güçlü şekilde koruyacak, özgürlükçü bir anlayışa dayalı anayasaya ihtiyacımız olduğu açıktır’ ifadelerini kullandı. 

Gül, 15 Temmuz’da ülkemize yapılan darbe girişimi ile ilgili olarak şöyle konuştu. ‘FETÖ'nün cübbeli hainleri, dosyalarını örgüt ajandasına göre kurdular, tezgahladılar, tuzakladılar.’

BEŞİNCİ YARGI PAKETİ DÜZENLENİYOR

Adalet Bakanı Gül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada Yargı Reform Strateji Belgesi kapsamında çalışmalarını sürdürdüğü 5. Yargı Paketi içeriğinde önemli düzenlemeler olduğunu bildirdi.

İNSAN HAKLARI EYLEM PLANI KONUŞULDU 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada İnsan Hakları Eylem Planı’na da değinen Gül, ‘Millet iradesinin bir daha ipotek altına alınmaması, bütün demokratik kazanımların en güçlü güvenceye kavuşması için yeni ve sivil bir anayasa, siyasetin önündeki en önemli sorumluluklardan biridir. Bu sorumluluk, siyaset kurumuna partiler üstü bir ödev vermektedir. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın tüm partilere yaptığı çağrının arkasında da bu hassasiyet, bu anlayış bulunmaktadır’ dedi. 

ANLAYIŞA DAYALI ANAYASAYA İHTİYAÇ VAR

Darbe dönemlerinin adalet duygusunu sarsarak millete ve siyasete güvensizlik olarak yansıdığını dile getiren Gül, konuşmasına şöyle devam etti. ‘Kabul etmek gerekir ki darbe dönemlerinin ruhu, 1982 Anayasası'na, millete ve siyaset kurumuna güvensizlik olarak yansımıştır. Bu yansımanın izlerini silmek için birçok değişiklik yapılmış ancak anayasadaki vesayetçi anlayış bütünüyle giderilebilmiş değildir. Millet iradesini en güçlü şekilde koruyacak, özgürlükçü bir anlayışa dayalı anayasaya ihtiyacımız olduğu açıktır. Demokrasinin bir gereği olarak hukukun herkese eşit ve adil bir şekilde uygulanması, çoğulculuğun ve farklılıklara saygının esas alınacağı bir anayasaya milletimizin ihtiyacı vardır.’

İTİRAZLAR ÜST MAHKEMEDE YAPILACAK

Bakan Gül, konuşmasında sulh ceza hakimlikleri tarafından yapılan tutuklama ve adli kontrol kararlarına karşı dikey itiraz sisteminin getirildiğini belirterek  ‘1 Ocak 2022 tarihinden itibaren tutuklamaya itirazlar asliye ceza mahkemeleri tarafından değerlendirilecek yani tutuklamaya itiraz bir üst mahkemede yapılacaktır.’ dedi. 

VERGİ SUÇLARINDA ORANTILILIK VE ÖLÇÜLÜLÜK İHTİYAÇ

Bakan Gül, vergi suçlarına ilişkin ceza adaletinin orantılılık ve ölçülülük ilkesine dayalı bir düzenlemeye ihtiyaç olduğu konusunda düşündüklerini dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal