Adalet Bakanlığı Personel Alımı Kadro Dağılımı Nasıl Olacak?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada Adalet Bakanlığı bünyesine 13 bin 202 yeni personel alınacağını söyledi. Bununa ardından vatandaşlar alımların hangi dallarda olacağını araştırmaya başladı. Peki Adalet Bakanlığı personel alımı hangi alanlarda olacak?

01.03.2021-13:55 - (Son Güncelleme: 01.03.2021-13:55) Adalet Bakanlığı Personel Alımı Kadro Dağılımı Nasıl Olacak?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yaptığı açıklamada Adalet Bakanlığı bünyesine 13 bin 202 yeni personel alınacağını duyurdu. Bakan Gül, ''İnfaz koruma memuru, mübaşir, zabıt katibi, psikolog gibi çeşitli kadrolara 13 bin 202 yeni personel alıyoruz.'' dedi.

Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak alımlara başvuru yapmak isteyen vatandaşlar ise alımlar hakkındaki detayları araştırmaya başladı. Peki Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları nereden olacak? Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir? Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman? Adalet Bakanlığı personel alımı hangi alanlarda olacak?

2021 ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Adalet Bakanlığı tarafından açıklanan bilgilere göre en az lise mezunu olmak üzere 13 bin 202 yeni infaz koruma memuru, mübaşir, zabıt katibi, psikolog alımı yapılacak. Bakan Gül Telegram üzerinden yaptığı açıklamada:

''Sevgili genç arkadaşlarım, personel alım ilanımız yayımlanıyor. İnfaz koruma memuru, mübaşir, zabıt katibi, psikolog gibi çeşitli kadrolara 13 bin 202 yeni personel alıyoruz. Adalet teşkilatımızı sizlerle güçlendireceğiz. Şimdiden hayırlı olsun.'' ifadelerine yer verdi.

Alımlar için başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet üzerinden 23 Şubat-12 Mart tarihleri arasında saat 23.59'a kadar "www.turkiye.gov.tr" adresi üzerinden giriş yaparak, "Adalet Bakanlığı İş Başvurusu" ekranından müracaatlarını tamamlayabilecekler.

2021 ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI HANGİ ALANLARDA OLACAK?

Resmi Gazete'de yer alan 4 ayrı ilana göre, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında uygulamalı ve/veya sözlü sınav sonucuna göre;

3 bin 605 sözleşmeli zabıt katibi,

700 sözleşmeli mübaşir,

625 sözleşmeli koruma ve güvenlik görevlisi,

110 sözleşmeli şoför,

25 sözleşmeli aşçı,

10 sözleşmeli işaret dili tercümanı olacak şekilde toplam 5 bin 75 personel alımı yapılacak.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ise sözleşmeli pozisyonda istihdam edilmek üzere uygulamalı ve/veya sözlü sınav sonucuna göre;

4 bin 918 infaz ve koruma memuru,

19 büro personeli (ceza infaz kurumu katibi),

51 hemşire,

20 sağlık teknikeri,

157 teknisyen,

156 şoför,

33 aşçı,

4 kaloriferci olmak üzere toplam 5 bin 358 personel alacak.

Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı ise icra dairelerinde görev almak için uygulama ve sözlü sınav sonucuna göre 814 sözleşmeli icra katibi personel alımı yapacak.

Adalet Bakanlığı'nın merkez ve merkez atamalı taşra teşkilatında olmak üzere her bir unvan ve mahal için ayrı ayrı boş pozisyonların 3 katı aday arasından sözlü sınav sonucuna göre 237 pozisyona sözleşmeli personel alımı yapılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal