Adalet Bakanı Gül Açıkladı: Eski Sinop Cezaevi Kültür Ve Turizm İçin Dönüştürülüyor

Adalet Bakanı açıklamalarda bulundu. Bakan Gül, ‘Eski Sinop Cezaevi kentin kültür ve turizmine önemli katkıda bulunacak hale dönüştürülüyor. Cezaevi olmaktan artık çıkarılarak' şeklinde konuştu.

11.06.2021-16:36 - (Son Güncelleme: 11.06.2021-17:05) Adalet Bakanı Gül Açıkladı: Eski Sinop Cezaevi Kültür Ve Turizm İçin Dönüştürülüyor

Adalet Bakanı Gül Sinop’a gelerek, Boyabat Adliyesi ve Sinop Valiliği'ni ziyarette bulundu. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Gül, gazetecilere açıklamalar yaptı. Bakan Gül, cezaevinin dönüşümü ve projelerinden bahsederek ‘Eski Sinop Cezaevi, kentin kültür ve turizmine önemli katkıda bulunacak hale dönüştürülüyor. Cezaevi olmaktan artık çıkarılarak, AB ve Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle burası restore ediliyor. Bu da Sinop'a artı bir değer katmış olacak' dedi.

‘ADLİYEMİZİ DE GENİŞLETİYORUZ’ 

Bakan Gül, ellerinden gelen her türlü desteği verdiklerini söyleyerek 'Sinop büyüdükçe ve geliştikçe adliye anlamında hizmetlerimiz yetersiz oluyor, adliyemizi de genişletiyoruz. Yeni bir yer tahsisi yaptık, mevcut adliyenin 15 kat büyüklüğünde olacak. Şu anda projesini yapmaya başladık. Bakanlık olarak çok güzel bir proje ile ihtiyacı karşılayacak güzel adliyeye kavuşturacağız. Gerze ve Durağan adliyelerinin de projelerini yaptık. Sinop için ne gerekiyorsa bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Sinop'un ihtiyacı olan meydana bizler de katkıda bulunduk, elimizden gelen desteği verdik’ şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal