13.12.2019-16:51 (Son Güncelleme:23.04.2024-09:44)


1

Acun Ilıcalı ve Fox TV arasında yaşanan format tartışmasında sular durulmuyor. Son olarak ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı'nın katıldığı bir programda Fox TV'yi hedef alarak 'O Ses Kaynanalar' yapsın diyerek göndermede bulunduğu olayda yeni bir gelişme yaşandı.



2

Acun Ilıcalı'nın açtığı dava sonrası açıklama yapan Fox Tv, format sahibinin Global Agency A.Ş. olduğunu belirterek format sahiplerinden birinin Ramazan Uzan olduğunu açıkladı.



3

FOX TV'nin, Zuhal Topal ile Sofrada isimli programın format sahiplerinden biri olduğunu açıkladığı Ramazan Uzun ile ilgili ortaya çıkan gerçek ise şaşkınlık yarattı.



4

Format sahibi Ramazan Uzun'un yıllar önce Show TV'de yayınlanan Yemekteyiz'in yapımcılarından biri olduğu ve söz konusu yarışmaya kaynanaları ekleyerek bambaşka bir formatmış gibi FOX TV'de yayınladığı ortaya çıktı.



5

Sabah'ta yer alan habere göre: TV8 tarafından dava edilen FOX TV, söz konusu programın sahibinin Global Agency A.Ş. olduğunu öne sürdü.



6

Yapılan açıklamanın ardından şirket ise format sahiplerinin biri Ramazan Uzan olmak üzere üç kişi olduğunu söyledi. Şirketin açıkladığı üç isimden biri olan Ramazan Uzan'ın da Yemekteyiz'in jenerik listesinde yer aldığı öğrenildi.



7

NE OLMUŞTU?

NE OLMUŞTU?

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı, TV8'de yayınlanan Yemekteyiz formatının Fox TV'de yayınlanan Zuhal Topal'la Sofrada adlı program tarafından taklit edildiğini belirterek dava açmıştı. Acun Ilıcalı, dava da halı bulunurken Fox TV'nin kendisine para teklif ettiğini açıklamıştı.



8

Haklı bulunmasının ardından açıklama yapan ılıcalı, şu ifadeleri kullanmıştı: "FOX TV'nin formatta çalıntı yaptığı belgelenmiş oldu. Biz yüz binlerce dolar ödeyerek programın formatını ITV'den aldık. Dünya kadar para ödedik taklidinin yapılmaması için.



9

Fakat FOX TV bizim programın aynısını yayınlıyor. Bununla ilgili yetkililerle de görüştüm, uyardım onları. Bilirkişi raporu da aynen bunları söylüyor. Yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağım.



10

FOX TV'nin avukatları benim avukatıma para teklifinde bulundu, kabul etmedik. Benim için fikir hırsızlığının normal hırsızlıktan farkı yok. Hatta malımı çal, fikrimi çalma"

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr