07.07.2022-13:44 (Son Güncelleme:07.07.2022-13:53)


1

En uzun süredir hapiste olan kişi olan Joe Ligon, "Cezaevinden tahliye olmak yine doğmak gibiydi" diyerek hayatını anlattı.



2

"İçeride hiç dostum yoktu. Dışarıda da öyle. Ama bununla beraber temas kurduğum herkese dost gibi davrandım. Aram kimseyle bozuk değildi, sorunum yoktu. Ama dost kelimesini kullanmadım hiçbirine karşı. Bu sözcüğün benim gibi bir insan için çok daha fazla anlamı olduğunu keşfettim. Bir Haylileri bu sözcüğü kullanırken yanılgı yapıyor olabildi. Çok fazla takılmadım. Bir iki dostu olan bir çocuktum ve bu da bana yetiyordu. Kalabalıklar arasına girmek istemiyordum" dedi.



3

Sonunda 1953 senesinin o Cuma akşamı "Başını belaya soktuğunda" yanında olan şahısları da çok fazla tanımıyordu. Üstünkörü bildiği iki bireyle buluşmuş, semtte gezerken alkol alan bir başka gruba rastlamışlardı. Joe Ligon, "Alkol alabilmek için etraftaki insanlara para sormaya başladık. Sonra hadiseler birbirini izledi" dedi.



4

O gecenin devamının, 2 şahsın can verdiği, 6 şahsın yaralandığı bir bıçaklama vahşetine dönüştüğünü de kabul ediyor. Ligon bu hadisede ilk nezaretine alınan birey oldu. Polis merkezindeki sorgusunda, birlikte olduğu bireylere ait çok fazla bilgi veremedi ve "İkisini tanıyor olsam da isimlerini değil sadece takma isimlerini biliyordum" dedi.



5

15 yaşındaki Ligon, evinden çok uzaktaki bir polis merkezine götürüldü. Sonrasında ise beş gün burada yakalandı. O günlere dair, ailesinin kendisini görmesine izin verilmediği için sinirlendiğini hatırlıyor.



6

O hafta hakkında cinayet davası açıldı ve kendisi bu suçlamayı her zaman yalanladı ama Amerika Birleşik Devletlerinde yayın yapan CBS kanalına verdiği bir görüşmede kurtulan şahıslardan birini bıçakladığını itiraf etti. Joe Ligon, "Polis, beni cinayetlere dahil eden ifade zabıtlarını imza atmamızı istedi. Ben kimseyi öldürmedim" dedi.



7

Pennsylvania, koşullu tahliyenin olmadığı müebbet hapis cezası uygulayan altı Amerika Birleşik Devletleri eyaletinden biri. Ligon, hakkındaki cezanın açıklandığı ve birinci derece cinayetten suçlu bulunduğu davada yoktu. Cezaevine, verilen cezanın tüm detaylarını öğrenmeden girdi.



8

Joe Ligon, "Ne soracağımı da öğrenmiyordum. İnanmanın efor olduğunu kavrıyorum ama reel bu. Hapis uyuyacağımı biliyordum ama hayatımın sonuna kadar cezaevinde kalmam gerekeceğinden haberim yoktu. Size ne kadar sorunlu bir çocuk olduğumu şöyle söyleyeyim; okuma yazmam yoktu, kendi ismimi dahi heceleyemiyordum. İsmimin Joe olduğunu öğreniyordum. Zira andırabildiğim en eski tarihten bu yana bana böyle hitap ediliyordu" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR