AB'den Flaş Rus Gazı Açıklaması: Rus Gazına Çok Fazla Bağımlıyız!

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya ile yaşanan krizde Rus gazına fazla bağımlı olduklarının ortaya çıktığını, tedarikçileri çeşitlendirmeleri ve yenilenebilir enerjiye muazzam yatırım yapmaları gerektiğini söyledi.

23.02.2022-09:07 - (Son Güncelleme: 23.02.2022-09:58)

Von der Leyen, 'Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığına AB'nin karşılığı' konu başlığında açıklamalarda bulundu. 

AB Dışişleri Bakanlarının gerçekleştirmiş oldukları Paris'teki toplantılarında Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar üzerinde siyasi anlaşma sağladıklarını dile getiren von der Leyen, Rusya’nın sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ile sözde Luhansk Halk Cumhuriyeti'ni tanıma ve bölgeye asker gönderme kararının kabul edilemez olduğunu tekrarladı.

BU KRİZİ RUSYA ÜRETTİ

Von der Leyen, 'Bu krizi Rusya üretti ve mevcut gerginlikten Rusya sorumludur. Şimdi yaptırım paketini süratle sonlandıracağız. Şimdiye kadar yaptığımız gibi ortaklarımızla yakından koordine edeceğiz.' açıklamasında bulundu. 

Yaptırımların Rusya'nın eylemlerinden sorumlu kişi ve şirketleri hedef aldığını belirten von der Leyen, ayrıca Rus ordusunu finanse eden, Ukrayna'nın istikrarsızlaştırılmasına katkı veren bankaların yaptırım kapsamında olacağını bildirdi.

Von der Leyen, ayrılıkçı iki bölgenin AB ile ticaretini yasaklayacaklarını, Rus hükümetinin AB mali piyasalarında sermaye sağlama kabiliyetini sınırlayacaklarını dile getirdi.


RUS GAZINA ÇOK FAZLA BAĞIMLIYIZ

'Kremlin'in saldırgan politikalar izlemesini mümkün olduğunca zorlaştıracağız.' şeklinde konuşan von der Leyen, Almanya'nın Kuzey Akım 2 boru hattı projesinin onay sürecini durdurma kararını doğru bulduğunu belirtti.

Von der Leyen yapmış olduğu konuşmasında, 'Kuzey Akım 2, Avrupa'nın her yerine enerji arz güvenliği açısından değerlendirilmelidir. Çünkü bu kriz Avrupa'nın Rus gazına hala çok fazla bağımlı olduğunu göstermiştir. Tedarikçilerimizi çeşitlendirmeli ve yenilenebilir enerjiye muazzam yatırım yapmalıyız. Bu enerji bağımsızlığımıza stratejik bir yatırımdır.' açıklamalarında bulundu.

Von den Leyen, Rusya'nın krizi artırması halinde daha fazla adım atacaklarına dikkat çekti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal