ABD'den Yunanistan'a Askeri Sevkiyat!

Yunan basınına sızan haberlere göre ABD gelecek aylarda tarihin en büyük askeri tatbikatını yapacağı belirtildi.

18.10.2021-14:03 - (Son Güncelleme: 18.10.2021-17:23) ABD'den Yunanistan'a Askeri Sevkiyat!

Yunan medyasında yer alan haberlere göre gelecek aylarda Amerika Birleşik Devletleri Yunanistan'ın Dedeağaç Limanına askeri sevkiyat yapacak. Çıkan haberlere göre şimdiye kadarki en geniş çaplı sevkiyat olacağı beklenirken, ABD'nin çok sayıda İHA, tank, top, helikopter ve ağır silahı Yunanistan'a getireceği konuşuluyor.



SEVKİYATIN AMACI TATKİBAT

Yapılan askeri sevkiyatının Dedeağaç'tan başlayarak, Romanya, Bulgaristan daha sonra da Orta Avrupa'ya uzanacağı belirtildi. Yunan medyasında yapılan haberlerde, sevkiyatı yapacak USNS Yumma tipi askeri savaş gemisinin geçen yıl da benzer bir tatbikat için bölgeye sevkiyat yaptığı hatırlatıldı. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü yaptığı açıklamada sıradan bir tatbikat olduğunu söylerken, "Kasımda, Dedeağaç'a bugüne dek hiç getirmediğimiz kadar çok sayıda uçak ve helikopter ulaşacak." sözleriyle tatbikatın büyüklüğünü vurguladı. 

HEDEF TÜRKİYE DEĞİL RUSYA

Yunan basınına göre, ABD ve NATO'nun, Dedeağaç Limanı vasıtasıyla Balkanlar ve Doğu Avrupa'daki artan Rus hareketliliğinin önüne geçmek istiyor.


GEÇEN SENE TÜRKİYE'DE TATBİKATA KATILMIŞTI

Geçtiğimiz senenin Mayıs ayında düzenlenen ve 15 NATO ülkesinin katıldığı NATO "Steadfast Defender 2021" tatbikatı ve bununla ilişkilendirilmiş 26 ülkeden 30 binin üzerinde personelin katıldığı "Defender Europe 2021" tatbikatına Türkiye de önemli katkı sağlamıştı. Tatbikatta NATO ülkelerinin, Balkanlar ve Karadeniz bölgesinde herhangi bir düşman tavra karşı operasyon kabiliyetleri test edilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal