30.11.-0001-00:00 (Son Güncelleme:30.11.-0001-00:00)


1

Olaylarla dolu bir seçimin ardından ABD'nin yeni başkanı olan Joe Biden'ın yemin törenine katılanların 'mor' rengi tercih etmesi siyasi bir mesaj olarak algılandı.



2

İlk olarak başkan yardımcısı Kamala Harris olmak üzere, Hillary Clinton ve Michell Obama gibi isimlerin mor tercih etmesi bu söylentiyi güçlendirdi. Peki 'mor' rengin tercih edilmesinin altında yatan mesaj tam olarak neydi?



3

ABD'nin yeni başkanı olan Joe Biden ve başkan yardımcısı Kamala Harris, dünyanın izlediği bir yemin töreniyle görevlerine resmen başladılar. Peki törende mor rengin seçilmesinin altında yatan siyasi mesaj neydi?



4

ABD'de demokratları kırmızı, cumhuriyetçileri ise mavi renk temsil ediyor. Ancak bordo ve mor gibi tonlar bu iki rengin karışımı olarak karşımıza çıkıyor.



5

Yani bordo veya mor tonlarının tercih edilmesinin altında yatan sebep 'birleştirici' bir mesaj vermek olarak algılanıyor.



6

ABD'nin önceki First Lady'si, 44. Başkan Barack Obama'nın eşi Michelle Obama bordo renk tercih edenler arasındaydı.



7

ABD'nin 43. Başkanı George W. Bush ise mor maske takmıştı.



8

Donald Trump ile başkanlık yarışına giren, ABD'nin 67. Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da mor kıyafetiyle dikkat çekti.



9

Ayrıca, Beyaz Saray'ın yeni Sözcüsü Jen Psaki'de düzenlenen ilk basın toplantısında mor kıyafet tercih etti



10

Bu geleneğin yeni olmadığını 1993-2001 yılları arasında başkan yardımcılığı yapan Al Gore'un yemin töreninde de görmek mümkün. Al Gore'un eşi Tipper Gore, törene mor kıyafetiyle katılmış.



11

Yeni başkan Joe Biden da yemin töreni sonrası ilk konuşmasında, insanları birleştirmeyi hedeflediğini vurgulamıştı.



12



13

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR