ABD'de Yeni Bir Polis Cinayeti! 5 Dakika Boynuna Baskı Uygulanan Adam Öldü

ABD'de, 30 yaşında olan Angelo Quinto'nun emniyet güçlerinin gözaltına alırken beş dakika boyunca boynuna baskı uygulaması sebebiyle üç gün sonra öldüğü, ölüm nedeninin polisin yanlış uygulaması sebebiyle olabileceği öne sürüldü.

24.02.2021-12:00 - (Son Güncelleme: 24.02.2021-12:00)

Amerika'da yeni bir George Floyd olayı yaşandı.

CNN'deki haberde, aile avukatlarının depresyon, anksiyete ile paranoya rahatsızlıkları olan Quinto'nun yaşamını yitirmesinden Antioch emniyetini sorumlu tuttukları belirtildi.

Avukat John L. Burris, kız kardeşi İsabella Collins'in 23 Aralık tarihinde, Quinto'nun annesine zarar verme ihtimalinden korktuğu için emniyeti aradığı, bu esnada annenin oğlunu sakinleştirebildiği, fakat eve gelen emniyet güçlerinin ne olup bittiğini anlamadan, Quinto'yu "annesinin kollarından zorla alarak" yere yatırdığını ve beş dakika boyunca boynuna diziyle baskı uyguladığı bilgisini aktardı.

3 GÜN SONRA HAYATINI KAYBETTİ

Avukatlar, meydana gelen acı olayda Quinto'nun bilincini yitirdiği ve yerel bir hastaneye götürüldüğünü, üç gün sonra da yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

abdpolis240220211

Quinto'nun kız kardeşinin cep telefonuyla kayda aldığı olayda, Quinto'nun hareketsiz bir halde yerde yattığı, sedye ile ambulansa taşınırken suratının kanlar içinde kaldığı ve sağlık personellerinin kendisine kalp masajı yaptığı anların yansıdığı bildirildi.

abdpolis24020212121

Aile avukatları "Yaklaşık 2 aydır polis konuya ilişkin bir basın açıklaması yapmadı." ifadelerini kullanırken Contra Costa İlçe Şerif Ofisi, Quinto'nun ölüm nedeninin hala kesinleşmediğini, meselenini İlçe Bölge Savcılığı aracılığıyla soruşturulduğunu söyledi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal