ABD, Suriye'deki İranlı Terörist ve Milis Gruplara Hava Akını Düzenledi

Pazar günü Irak-Suriye sınır bölgesindeki İran destekli grupların hedeflerine hava saldırısı gerçekleşti.

28.06.2021-10:28 - (Son Güncelleme: 28.06.2021-10:28) ABD, Suriye'deki İranlı Terörist ve Milis Gruplara Hava Akını Düzenledi

ABD, Suriye'deki İranlı terörist ve Milis Gruplara Hava Akını düzenledi.

Pentagon Basın Sözcüsü John Kirby tarafınca yapılmış olan açıklamaya göre, ABD Hava Kuvvetleri Pazar günü Irak-Suriye sınır bölgesindeki İran destekli grupların hedeflerine hava saldırısı gerçekleşti.

''Başkan Biden'ın talimatıyla, ABD askeri güçleri bu akşam erken saatlerde Irak-Suriye sınır bölgesinde İran destekli milis gruplarının kullandığı tesislere savunma amaçlı hassas hava saldırıları düzenledi. Hedefler seçildi çünkü bu tesisler İran destekli milisler tarafından kullanılıyor. Irak'taki ABD personeline ve tesislerine yönelik insansız hava aracı (İHA) saldırılarında Özellikle, ABD saldırıları Suriye'de iki yerde ve Irak'ta bir yerde, her ikisi de bu ülkeler arasındaki sınıra yakın olan operasyonel ve silah depolama tesislerini hedef aldı. Kata'ib Hizbullah (KH) ve Kata'ib Seyyid al-Shuhada (KSS) dahil olmak üzere İran destekli birkaç milis grubu bu tesisleri kullandı.''

Pentagon Basın Sözcüsü John Kirby'ye göre, bu akşamki grevlerin gösterdiği gibi, Başkan Biden ABD personelini korumak için hareket edeceğini açıkça belirtti. "İran destekli grupların Irak'taki ABD çıkarlarını hedef alan devam eden saldırıları göz önüne alındığında, Başkan bu tür saldırıları engellemek ve caydırmak için daha fazla askeri harekat talimatı verdi. Irak Hükümeti'nin daveti üzerine Irak'tayız. Irak Güvenlik Güçleri IŞİD'i yenme çabalarında. ABD, tırmanma riskini sınırlamak ve aynı zamanda açık ve net bir caydırıcı mesaj göndermek için gerekli, uygun ve kasıtlı eylemi gerçekleştirdi'' ifadelerini kullandı.

''Uluslararası hukuk açısından, Amerika Birleşik Devletleri meşru müdafaa hakkına göre hareket etmiştir. Grevler hem tehdide karşı gerekliydi hem de kapsamı uygun şekilde sınırlandırılmıştı. İç hukuk açısından Başkan bu eylemi, Madde'nin Irak'taki ABD personelini koruma yetkisi var'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal