ABD Tarafından Şanlıurfalı Amca-Yeğene Yaptırım Uygulandı

Şanlıurfa’da akılalmaz bir olay yaşandı. Ahmet amca ile yeğeni İsmail, isim benzerliği sebebiyle ABD ile karşı karşıya geldi. Amca-yeğen, terör örgütü DEAŞ'a mali ve lojistik destek veren şüphelilerle aynı ismi taşımaları nedeniyle yapılan hata sonucu ABD yaptırımlarına maruz kaldı.

15.04.2021-12:53 - (Son Güncelleme: 15.04.2021-14:29) ABD Tarafından Şanlıurfalı Amca-Yeğene Yaptırım Uygulandı

Şanlıurfa'da ikamet eden ve ticaretle uğraşan amca ile yeğen, 2. Ağır Ceza Mahkemesinde terör örgütü DEAŞ'a destek vermekten yargılanan ve aynı isimleri taşıyan iki kardeş Ahmet ve İsmail Bayaltun ile karıştırıldı. 

1,5 YILDIR ABD YAPTIRIMLARI MAĞDURU 

İthalat, ihracatla uğraşan ve Çin'den cep telefonu aksesuarları getiren amca ile yeğen, isim karışıklığı nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır ABD yaptırımları mağduru. 

HATANIN DÜZELTİLMESİ İÇİN OFAC'A BAŞVURDU 

Karışıklığı çözmek için ABD'ye gelen Türk avukat Halil Uzun açıklamada bulundu. Yaptığı açıklamada, DEAŞ'a destekten yargılanan iki kardeş ile kendisine başvuran amca ve yeğen Bayaltunların farklı kişiler olduğunu ispat etmek için önce nüfus, sabıka ve yargılama kayıtlarını incelediğini, daha sonra hatanın düzeltilmesi için OFAC'a başvurduğunu söyledi. 

TERÖRLE ANILAN MÜVEKKİLLERİYLE ÇALIŞMAK İSTEMEDİ 

OFAC'ın yaptırım listesine girmesinin ardından dünyadaki tüm finans kuruluşlarının burada yer alan isimlerin işlemlerini durduğunu anlatan Uzun, Türkiye'de dahi hiç kimsenin isimleri terörle anılan müvekkilleriyle çalışmak istemediğini bildirdi. 

Uzun, amca Ahmet ve yeğen İsmail Bayaltun'un ailesinin de bu hata nedeniyle bankalarla ciddi sorun yaşadığını, müvekkillerinin faaliyetlerinin çok ciddi şekilde kısıtlandığını ve ticari hayatlarının ‘altüst olduğunu’ belirtti. 

İsmail Bayaltun'un 7 Nisan'da OFAC yaptırımları nedeniyle Türkiye'de mal varlığının dondurulduğunu bildiren Uzun, Türkiye'de de Hazine ve Maliye Bakanlığına isim karışıklığının düzeltilmesi için başvurduklarını kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal