ABD ile Güney Kore’den Kuzey Kore’ye misilleme: Son yılların büyük askeri tatbikatı yapılacak

ABD ile Güney Kore, son zamanlarda nükleer çatışma söylemlerini arttıran Kuzey Kore’ye misilleme olması amacıyla askeri tatbikat düzenlemeye hazırlanıyor. Bu tatbikatın son yılların en büyük askeri tatbikatı olacağı öğrenildi. Detaylar haberimizde...

16.08.2022-12:52 - (Son Güncelleme: 16.08.2022-14:25) ABD ile Güney Kore’den Kuzey Kore’ye misilleme: Son yılların büyük askeri tatbikatı yapılacak

Son zamanlarda nükleer füze denemelerini arttıran ve nükleer çatışma konusunda tehditlerde bulunan Kuzey Kore’nin tutumu, Güney Kore ve ABD’yi harekete geçirdi. Güney Kore Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre 22 Ağustos-1 Eylül arasında Güney Kore'de "Ulchi Özgürlük Kalkanı" adı altında düzenlenecek olan yaz tatbikatında uçak, savaş gemileri, tanklar ve on binlerce askerin yer alacak. 

ABD ile Güney Kore’den Kuzey Kore’ye misilleme

ABD Savunma Bakanlığı, yapılacak olan tatbikat konusunda yaptığı açıklamada Güney Kore ile Japonya donanmalarıyla beraber 8-14 Ağustos 2022 tarihleri arasında Hawaii’nin kuzey kıyılarında Kuzey Kore’ye karşı füze uyarı ve balistik füze arama-izleme tatbikatlarına katıldığını, üç taraflı iş birliğinin ilerletilmesinin hedeflendiğini duyurdu.

ABD Gübey Kore

Kuzey Kore’den karşılık gelecek mi?

ABD ile Güney Kore’nin kendisine yaptığı askeri tatbikatı ‘’işgal provası’’ olarak anlamlandıran Kuzey Kore hükümetinin yapılan tatbikatı tehdit olarak gördüğünü ifade etti. Pyongyang yönetimin karşı misilleme yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı’na bağlı olan Silahsızlanma ve Barış Enstitüsü Genel Müdür Yardımcısı Choe Jin, 22 Temmuz'da yaptığı açıklamada, "ABD ve müttefikleri bizimle askeri bir çatışmaya girmeyi seçerlerse güvenlik açısından benzeri görülmemiş bir istikrarsızlıkla karşı karşıya kalacaklar" sözleriyle yapılan bu askeri tatbikatın savaşa sebebiyle verebileceğini söylemişti. Kuzey Kore’nin kendisini savunmak adına füze testleri yapmasının normal olduğunu söyleyen Choe Jin, ABD ve Güney Kore’nin füze testlerini ise ‘’çifte standart’’ olarak tanımlamıştı. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal