ABD ile Almanya Arasında ‘Kuzey Akım 2’ Gerginliği

ABD ile Almanya arasındaki "Kuzey Akım 2" projesi gerginliği, Trump'ın yaptırım kararını imzalaması ile daha da yükseldi. Yaptırımlarla projeye katılan firmaların ağır şekilde cezalandırılması bekleniyor.

23.12.2019-12:55 - (Son Güncelleme: 23.12.2019-12:53) ABD ile Almanya Arasında ‘Kuzey Akım 2’ Gerginliği

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Akım 2 projesinde çalışan şirketlere ağır yaptırımlar getiren kararnameyi imzaladı. Almanya’dan, yaptırımlara tepki gecikmedi.

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz kararı, "Almanya’nın ve Avrupa’nın içişlerine ağır bir müdahale" olarak nitelendirdi.

"NATO’da partner olan ülkelerin birbirine yaptırım uygulaması kabul edilir bir durum değil" şeklinde konuştu.

Scholz, boru hattında neredeyse son aşamaya gelindiğini, yaptırımların zamanlamasının anlaşılır gibi olmadığını ifade etti.

ABD’nin Berlin Büyükelçisi Richard Grenell ise yaptırım kararını "Avrupa’nın yararına" şeklinde savundu.

ABD Başkanı Trump, hattın Avrupa'yı Rus enerjisine bağımlı hale getireceğini ve Almanya’nın tutumunun ABD’nin ulusal güvenliğine tehdit oluşturduğunu öne sürüyor.

Kararla ağır yaptırımlar olacağı beklenirken projede, Rusya, Almanya, Avusturya, Hollanda, İngiltere ve Fransa’dan şirketler yer alıyor.

Yaptırımlara Rusya da tepki gösterdi. Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Kuzey Akım 2 ve Türk Akım projelerinin ABD'nin yaptırım kararına karşın bitirileceğini belirtti. Lavrov, Yaptırımlara karşılık verileceğini de söyledi.

Kuzey Akım 2 projesi ile Rus gazının Baltık Denizi altından Avrupa ülkelerine taşınması amaçlanıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal