ABD DAEŞ’li Teröristleri Suriye'ye Taşıyor

SANA haber ajansının yayımladığı habere göre ABD güçleri, 25 IŞİD teröristini Irak'tan Suriye'nin Deyr ez-Zor bölgesine kaydetti.

06.03.2021-11:05 - (Son Güncelleme: 06.03.2021-11:05) ABD DAEŞ’li Teröristleri Suriye'ye Taşıyor

SANA haber ajansının Haseke muhabirine bilgi veren yerel kaynaklar, 25 IŞİD teröristinin 28 Şubat’ta ABD güçlerinin himayesinde Haseke’nin güneyindeki ‘Merkada’ kasabasına bağlı ‘es-Sehel’ köyüne girdiğini belirtti. 

25 PKK'lının geçtiğimiz pazartesi günü de ABD güçlerine ait 2 zırhlı araç ile Haseke ilinin güneyindeki Şeddadi’de bulunan ‘el-Bulgar Kampı’na götürüldüklerini vurgulayan yerel kaynaklar, IŞİD’li PKK'lının daha sonra da Şeddadi’deki ABD üssüne ardından da Deyr ez-Zor’a nakledildiğini belirtti.

ABD PKK'LARA KAMPLAR KURUYOR 

Yerel kaynakların verdiği habere göre bu PKK'lıdan birinin Bağdat doğumlu ‘Ebu Huzeyfe’ lakaplı ‘Halil Fatır Hassun’ olduğunu ifade eden yerel kaynaklara göre ABD güçleri, Irak’tan Suriye topraklarına gelmeyi kabul eden teröristlere birkaç yerde küçük kamplar kurmak ve bunları silahlandırarak Suriye ordusuna, Suriye’nin çöl bölgesindeki yol boyunca yerleşim birimlerine ve tesislere karşı saldırılarda kullanmak istiyor.    

ABD PKK'YA SİLAH YARDIMI YAPIYOR 

Haberde ABD güçlerinin başta Suriye’nin Ürdün ve Irak sınırındaki Tenef olmak üzere işgal altında tuttuğu bölgelerde ‘Devrim Komandoları Ordusu’ ve ‘Doğunun Aslanları’ isimli PKK grupları eğittiği ve silahlandırdığı hatırlatıldı. 

ABD güçleri, Suriye’deki işgalci varlığını IŞİD’le mücadele gerekçesi ile açıklıyor. Suriye’nin petrol ve tahıl alanlarını ‘Suriye Demokratik Güçleri’ isimli silahlı grubu kullanarak kontrolü altında tutuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal