31.03.2020-14:20 (Son Güncelleme:23.04.2024-10:47)


1

ABD son günlerde coronavirüs salgını nedeniyle zorlu bir süreçten geçiyor. Salgın ilk dönemlerde ülkede ciddi olarak görülmedi. Hükümet önlemleri almakta gecikince, ABD salgının üssü haline geldi. Vaka sayısı 200 bine yaklaşırken, Trump coronavirüs gündemine dair değerlendirmelerde bulundu ve önlerindeki 30 günün önemli olduğunu söyledi.



2

Beyaz Saray'daki günlük basın toplantısında konuşan Trump, "Aldığımız önlemlere uyarak, 1 milyondan fazla Amerikalı'nın hayatını kurtarabiliriz. Geleceğimiz bizim elimizde. Yaptığımız seçimler ve fedakarlıklar bu virüsün kaderini belirleyecek. Virüse karşı zaferden başka seçeneğimiz yok. Önümüzde zorlu 30 gün var. Bu 30 gün çok önemli" dedi.



3

Trump test yapılan kişi sayısının 1 milyonu aştığını belirtti ve N95 maskelerinin yeniden kullanılmasına olanak tanıyan cihazı onayladığını söyledi. Trump, "Bu cihazların her biri, günde 120 bine kadar maskeyi dezenfekte edebiliyor. Böylece her maske 20 kere yeniden kullanılabilir." ifadelerini kullandı.



4

Sosyal izolasyon üzerinden gelen bir soruya cevap veren Trump, "Bunu yönetimimdeki yetkililer ile konuştuk. Ancak bunu yapmak çok sert olur ve biz de yapmak istemiyoruz. Böyle bir karara varırsak haberiniz olur ama şu anda çok olası durmuyor." ifadelerine yer verdi.



5

Virüsün önümüzdeki sonbahar döneminde tekrar ortaya çıkma olasılığı üzerine gelen soruyu yanıtlayan ABD Başkanı, "Buna hazırlıklıyız ama umuyoruz öyle bir şey olmaz." dedi.



6

CNN muhabirlerine karşı tavrı devam Trump, CNN muhabiri Jim Acosta, Trump'a daha önceki "virüsün kontrol altında olduğu" ve "yakında gideceği" şeklindeki söylemlerini hatırlattı. Bunun üzerine konuşan Trump, "Ben ülkeyi sakin tutmaya çalışıyorum. Kimsenin panik olmasını istemiyorum. Senin gibi insanlar ve CNN gibileri, böyle (halkı paniğe sürükleyecek) şeyler söylüyor. Bu yüzden de artık kimse CNN'i dinlemek istemiyor. Böyle sinsi ve rahatsız edici bir soru yerine, normal ve gerçek bir soru sorabilirdin."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR