A Milli Futbol Takımımızın Dünya Kupası Elemeleri'nde Muhtemel Rakipleri Belli Oldu!

Katar 2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde G grubunda yer alan A Milli Futbol Takımımız, Karadağ deplasmanında 2-1 galip gelerek play-off oynamaya hak kazandı.

16.11.2021-10:57 - (Son Güncelleme: 17.11.2021-00:48) A Milli Futbol Takımımızın Dünya Kupası Elemeleri'nde Muhtemel Rakipleri Belli Oldu!

Türkiye, 2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'ndaki son karşılaşmasında Karadağ karşısında 2-1 galip gelerek Dünya Kupası için play-off oynama şansını yakaladı.

PLAY-OFF'U GARANTİLEYEN ÜLKELER

A Milli Takım'ın, Dünya Kupası yolunda play-off mücadelesinde karşı karşıya geleceği rakipleri belli oldu. Dünya Kupası yolunda play-off'u garantileyen ülkeleri derledik. İşte o ülkeler:
İskoçya, İsveç, Kuzey Makedonya, Portekiz, Rusya, İtalya, Polonya, Galler, Türkiye...

PLAY-OFF SİSTEMİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLER

2022 Dünya Kupası elemelerinde grup ikincilerini zorlu bir play-off süreci bekliyor olacak.
10 grup ikincisi ve Uluslar Ligi'nde gelecek iki takımi tek maç üzerinden oynanacak 2 turla Katar vizesi arayacak. Eleme gruplarında en iyi performansı gösteren 6 takım seri başı olmuş olacak. Serbi başı olacak takımlar, play-off'larda ev sahibi avantajına sahip olmuş olacak.
Play-off mücadelesinden sonra 3 takım daha Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanacak.

A MİLLİ TAKIM'IN LİDERLİK SENARYOSU

A Milli Takım'ın, Karadağ'ı mağlup edip, Norveç'in de Hollanda'yı yenmesi halinde senaryoda ise A Milli Takım'ımıza liderlik şansı doğmuş olacak. Bu anlamda genel averaj önemli olacak. Eğer A Milli Takım, genel averajda Norveç'in önünde yer alırsa grup lideri olarak Katar'a gitmeye hak kazanmış olacak.
Tüm ülke olarak akşam oynanacak olan mücadelelerden bekletimiz doğrudan Dünya Kupası'na katılmak yönünde. A Milli Takım, son olarak 2002 Japonya-Güney Kore'de düzenlenen turnuvaya katılma başarısı gösterdi. O tarihten bu yana A Milli Takım, Dünya Kupası'na katılma başarısı elde edemedi. A Milli Takım'ın 2022 Dünya Kupası'na katılması tüm ülke tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. A Milli Takım'ın teknik direktörü, Stefan Kuntz'a büyük güven duyuluyor.

PLAY-OFF'A KALINMASI HALİNDE A MİLLİ TAKIM'I BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE

A Milli Takım'ın, play-off'a kalması halinde büyük bir tehlike de kapıda. Amsterdam'da oynanacak Hollanda-Norveç maçından Hollanda galip gelirse Karadağ karşısında ne sonuç olursa olsun play-off'a kalıyoruz. Norveç'in yiyeceği farktan en fazla 1 farkla yenilmemiz yeterli oluyor.
Zorlu maç öncesi Mert Müldür cezalı durumda bulunuyor.  Burak Yılmaz, Çağlar Söyüncü, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Karaman, Zeki Çelik, Berat Özdemir ve Kaan Ayhan sarı kart ceza sınırında. Bu isimler Karadağ karşısında sarı kart görürse, play-off oynamamız durumunda A Milli Takımı'nı yalnız bırakacaklar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal