18.03.2022-13:05 (Son Güncelleme:18.03.2022-13:53)


1

Bizimkiler

Bizimkiler

Bizimkiler, aynı apartmanda yaşayan yedi farklı ailenin günlük yaşamını ve birbirleriyle ilişkilerini konu alır. Dizi tam olarak 15 sezon 458 bölüm sürmüştür. Türk televziyon tarihinin en uzun soluklu dizilerindendir. Dizinin ana karakterleri titiz ama beceriksiz olan apartman yöneticisi Sabri Bey , Şükrü ve kapıcı Caferdir. Dizinin her bölümü Şükrü’nün oğlu Ali’nin o bölüm yaşanan olayları anlatması ile biter. Dizinin ana karakterleri aslında yoktur; her karakter ana karakter olarak işlenir. Bu yüzden diziyi izlerken kendinizi bu yedi aile ile komşu gibi hissediyorsunuz. Dizinin oyuncu kadrosunda; Erdal Özyağcılar, Ayşe Kökçü, Mehmet Akan, Savaş Dinçel, Atılay Uluışık, Aykut Oray gibi isimler var. Dizi 19898 ile 2002 yılları arasında kesintisiz olarak yayınlanmıştır.



2

Süper Baba

Süper Baba

Bir aile dizisi olan Süper Baba, üç çocuğu ile yaşayan Fikret’in hayatı anlatır. Fiko lakabıyla bilinen Fikret yardımsever ama düzenli bir işi olmayan bir adamdır Fiko, yıllar önce âşık olduğu kadın olan İpek ile değil, zengin Şule ile evlenir. Fakat İpek’i hiç unutamaz. Bunun üzerine boşanan Fiko, üç çocuğu ile yaşamaya başlar. Fakat düzenli bir işi yoktur ve zor zor geçiniyordur. Dizide Çengelköy esnafının dertleri, sohbetleri; Fikret’in büyük kızı Zeynep’in özgürlük savaşı, oğlu Alim’in aşkı anlatılır. 4 sezonluk bu dizide Fiko’nun aşklarına, arkadaşlıkılarına ve üç çocuğunun yaşadıklarına konuk oluyorsunuz.



3

Ruharsar

Ruharsar

Mazhar ve Ruhsar birbirlerine çok aşık, yeni evlenmiş bir çifttir. Fakat bir gün Ruhsar hastalanır ve ölür. Ruhsar, öbür dünyada Türkiye sorumlusu Gözüm Abla ile karşılaşır. Gözüm Abla dünyadaki iyi halinden ötürü Ruhsar’ı cennete yollar ve Mazhar’ı yağmurlu havalarda ziyaret etmesine izin verir. Ruhsar, yağmurlu havlarda Mazhar’ı ruh olarak ziyaret etmeye başlar fakat bir tek Mazhar onu görebilir. Öte yandan Mazhar’ın dul kalmasını istemeyen ve Ruhsar’ı hiç sevmeyen Mazhar’ın annesi Menkıbe, oğluna yeni bir eş bulmak için uğraşır durur. Özellike Reyhan ile Mazhar’ın arasını yapmaya çalışır. Bütün bu durumda ise Ruhsar, Mazhar’ın ona bağlı kalması için elinden geleni yapar. Mazhar ve Ruhsar’ın yanı sıra yan karakterlerin de anlatıldığı dizi fantastik türündedir. Dizi tam olarak 5 sezon, 108 bölüm sürmüştür fakat 99 Marmara Depremi ile sık sık ara vermiştir. Dizinin oyuncu kadrosunda; Cem Davran (Mazhar), Hande Ataizi (Ruhsar), Göksel Kortay, Hakan Gerçek, Pekcan Koşar gibi başarılı isimler yer alıyor.



4

Kara Melek

Kara Melek

Şule, annesinin intiharından sonra babası Nahit Saylan’ın zengin bir milletvekili olduğunu öğrenir. Şule’nin ev arkadaşı Yasemin ise zengin olma arzusu ile Nahit’i ele geçirmeye çalışır ve sonunda Nahit ile evlenir. Dizinin ana karakteri Yasemin’dir. Yasemin çoğunlukla kötü bir karakterken bazen ise iyi niyetli olur ve yaptıklarından pişman olur. Dizi Yasemin’in entrika, aşk, karışıklık dolu iç dünyasına sizi konuk eder. Dizinin ana karakterinin kötü bir karakter olması ve onun ağzından dizinin anlatılması Kara Melek dizisini ilginç kılan özelliklerdir. Dizinin oyuncu kadrosunda; Sanem Çelik, Ece Uslu, Mustafa Alabora gibi ünlü isimler yer alıyor.



5

Baskül Ailesi

Baskül Ailesi

Baskül Ailesi, tip komedisi türünde biri dizidir. Baskül Ailesi dizisinin senaryo ekibinde Gani Müjde yer alır. Dizi fazla kilolarından kurtulmak istese de bir türlü başarılı olamayan bir anne ile üç kızı etrafında döner. Dizideki baba karakteri ise çocukları ve eşine göre zayıftır. Dizideki karakter isimleri ile de ironi yapılmıştır. Dizideki zayıf babanın ismi Gürbüz, kilolu kızın adı ise Fidan’dır. Bir aile komedisi olan dizi; ailenin hikâyesini ve apartman hayatını ekranlara yansıtır. Bu diziden sonra Şoray Uzun ve Şafak Sezer iyi bir çıkış yakalamıştır.



6

Tatlı Kaçıklar

Tatlı Kaçıklar

Komedi dizisi olan Tatlı Kaçıklar, yerli sit-com olarak türünün en iyi örneklerindendir. Dizide iki arkadaş olan Saffet ve Rafet’in maceralarına ve her gün yaşadıkları komik olaylara yer verilir. Bu birbirine taban tabana zıt ikili eşlerinden ayrılıp aynı evde yaşamak zorunda kalmışlardır. Saffet çok derli toplu, hassas ve marifetli iken Rafet gamsız, dağınık, çapkın ve pasaklıdır. Dizide; Mehmet Ali Erbil, Yalçın Menteş, Buket Dereoğlu, Neslihan Yeldan, Meltem Cumbul, Erol Günaydın gibi başarılı oyuncular yer alıyor.



7

Çılgın Bediş

Çılgın Bediş

Çılgın Bediş, 90’ların en sevilen gençlik dizilerindendir. Yerli gençlik komedisi olan dizinin başrolünde Yonca Evcimik var. Dizi Özden Öğrük’ün çizgi romanından uyarlanmıştır. Dizide bir arkadaş grubunun maceraları, aile ilişkileri, okul hayatları ve aşkları anlatılır. Bu dizide ise ana karakter Yonca Evcimik’in canlandırdığı Bediş’tir. Genç kızlar arasında fenomen olan dizi tam olarak dört sezon yayınlanmıştır.



8

Kaygısızlar

Kaygısızlar

Gani Müjde, Birol Güven, Selçuk Erdem gibi başarılı isimler tarafından kaleme alınmış dizi komedi türündedir. Dizide; Memnun Kaygısız, Ordulu ve çapkın bir adamdır. Sabriye onun ilk eşidir. Birkaç yıl sonra bir çeşmenin başında Terbiye’yi görür ve ona aşık olur. Yine çok zaman geçmeden bu sefer Kadriye’ye aşık olur. Bu üç kadınla da evlenir. Çapkın adamın bu üç eşinden tam olarak 36 çocuğu olur. Evi geçindiremeyen Memnun, çareyi asker arkadaşı İsmail’in yanına İstanbul’a taşınmakta bulur. Dizi Memnun, 3 eşi ve 36 çocuğu, İsmail ve ev sahipleri arasında geçen olaylara yer verir. 4 sezon süren dizinin 121 bölümü vardır. Dizinin oyuncu kadrosunda; Ayşen Gruda, Halit Akçetepe, Ercan Yazgan, Tilbe Saran, Çiçek Dilligil gibi başarılı isimler yer alıyor.



9

Sıdıka

Sıdıka

Sıdıka, Atilla Atalay’ın hayali karakteri Sıdıka üzerine çekilmiştir. Dizide Sıdıka’nın aile hayatı ve maceraları anlatılır. İstanbul’un kenar mahallesinde ailesi ile yaşayan Sıdıka okula gönderilmemiş ama yine de kendini geliştirmiş, kültürlü, esprili bir ev kızıdır. Sıdıka onu evlendirmeye çalışan annesi, alkolik babası ve aklı pek çalışmayan abisi ile beraber yaşar. Sıdıka, çoğunlukla evde vakit geçirir, dışarı ile tek bağlantısı penceresidir. Pencereden dışarıyı izler. Sıdıka’nın hayatı dizide esprili bir dille seyirciye aktarılıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda; Hasibe Eren, Füsun Demirel, Ali Erkazan, Hakan Tanfer bulunuyor.



10

Ferhunde Hanımlar

Ferhunde Hanımlar

Ferhunde Hanımlar, Türkiye’de yayınlanmış ilk günlük dizidir. İlk önce adı Ferhunde Hanım ve Kızları olarak 288 bölüm yayınlanmış daha sonra ise yayın hayatına Ferhunde Hanımlar olarak devam etmiştir. Dizi toplam 7 sezon, 1069 bölümden oluşur. Dizide Ferhunde isimli bir annenin kızları ve damatları ile aynı çatı altında yaşaması ve evde yaşananlar anlatılır. Bu dizide bu büyük ailenin hayatlarına konuk oluyoruz. Dizi karakterleri o kadar doğal ve güzel aktarılıyor ki, izlerken ailenin içinden biri gibi hissediyorsunuz. Dizinin oyuncu kadrosu da çok zengin. Dizinin oyuncuları arasında; Melek Baykal, Tamer Karadağlı, Beyhan Saran, Güven Hokna, Levent Çelmen, Hatice Aslan, Şahap Sayılgan, İpek Çeken bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR