9 Eylül 2020 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 9 Eylül 2020 için gelen açıklamaya göre İstanbul dahil olmak üzere pek çok ilde yağış uyarısı verildi.

09.09.2020-08:53 - (Son Güncelleme: 09.09.2020-10:03) 9 Eylül 2020 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 9 Eylül 2020 Çarşamba günü hava durumu raporunu açıkladı. Buna göre ülkemizin de kuzey kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL İLE BİRLİKTE BİR ÇOK İLDE YAĞIŞ VAR

Karadeniz Bölgesi'nin kıyı kesimleri İstanbul, Kocaeli ve Sakarya’nın kuzey kesimleri, Kırklareli'nin doğu kesimleri, Tokat çevreleri ile Sivas’ın kuzey kesimleri ve Van’ın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Sağanak yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN SEL UYARISI

Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) , Samsun’un doğusu ile Ordu’nun iç kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden dolayı Meteoroloji yetkilileri vatandaşları ve belediyeleri sel, su baskını, heyelan ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

MARMARA VE EGE'DE FIRTINA ETKİLİ OLACAK

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri fırtına şeklinde etkili olması beklenen rüzgardan dolayı vatandaşları meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

İLLER GÖRE HAVA DURUMU

Hava sıcaklığının kuzey kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık 30

İstanbul: Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, kuzey kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

İzmir: Az bulutlu ve açık 34

Adana: Az bulutlu ve açık 39

Antalya: Az bulutlu ve açık 35

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 26

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 26

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 37

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal