8 Yaşındaki Kızın Başarısı Boyunu Aştı, Üniversiteyi Kazandı

Rusya'da yaşayan 8 yaşındaki kız çocuğu üniversite giriş sınavına katıldı. Sınavda başarılı olan kız, üniversiteye girmeye hak kazandı.

13.07.2021-17:40 - (Son Güncelleme: 27.07.2021-18:18) 8 Yaşındaki Kızın Başarısı Boyunu Aştı, Üniversiteyi Kazandı

Rusya'nın başkenti Moskova'da yaşayan sekiz yaşındaki Alisa Teplyakova adındaki kız çocuğu, üniversite giriş sınavını başarı ile geçti. Bu sınav sonucunda Alisa, liseden mezun olma hakkı kazandı. Kız çocuğu henüz hangi üniversiteye gitmek istediğine karar veremedi ama psikoloji bölümünde okumak istiyor. 

Alisa'nın ilk tercihi Moskova Devlet Üniversitesi'nde Psikoloji Fakültesi'nde eğitim almak olacak. Ama aynı zamanda henüz 8 yaşında olan kız çocuğu ekoloji ve bioenformasyon gibi konulara da ilgili, bu sebeple henüz net olarak ne okuyacağına karar vermedi. 

SÜPER ZEKA DEĞİL SAĞLAM EĞİTİM 

Teplykakov ailesi çocuklarına evde eğitim veriyor. 7 çocukları olan ve evde eğitim veren ailede lise sınavlarını erkenden verenler bulunuyor. Baba verdiği röportajda çocukların okulda geçirdikleri süreye nazaran evde ders başında geçirdiklerini söylüyor. Yani çocuklarına okulda verilen eğitim saatinden daha azı veriliyor. Çocuklarının 'süper zeka' olmadıklarını dile getiren baba, yalnızca Sovyet geleneğine dayanan 'sağlam bir eğitim' aldıklarını söylüyor. 

TEPKİLERE NEDEN OLDU

Bu haber Rusya kamuoyunda tepkilerle karşılandı. 8 yaşındaki kız çocuğunun üniversiteye gidecek olmasını vatandaşlar temkinle karşıladı. Pek çok kişi bu kadar erken yaşta çocukların böyle bir yükün altına girmesinin tehlikeli olduğu görüşünü savunuyor. Öte yandan psikologlar da bu konuda vatandaşlarla benzer düşünüyor. Psikologlar çocukların 'gerçek hayatta' bu stresi kaldıramayacaklarının altını çiziyor.

Çocuklarına evde eğitim veren baba ise bu konuda yetkililerden farklı düşünüyor. 8 yaşındaki kızın seneye üniversitede eğitim almaya başlaması bekleniyor. Bunun devamında ne olacağı ile ilgili aileden bir açıklama gelmedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal