702 Yerleşim Yeri Ulaşıma Kapandı: Van Büyükşehir Belediyesi Çığ ve Tipiye Karşı Uyardı

Van’da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, şiddetini artırdı. Kar kalınlığı 20 santimetreyi geçerken, bölgede birçok yere ulaşım yolları kapandı.

16.01.2022-11:43 - (Son Güncelleme: 16.01.2022-12:03)

Yeni yılla beraber soğuk havalar yurt genelinde etkisini göstermeye başladı. Dün akşam saatlerinde Van’da başlayan kar yağışı, sabaha kadar sürdü. Kent merkezinde kar kalınlığı 20, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye ulaşırken, büyükşehir belediyesi karla mücadele ekipleri, yolları açmak için çalışmaya başladı. 

KARIN YÜKSEKLİĞİ 50 SANTİMETREYE KADAR ULAŞTI

Giderek şiddetini artıran kar yağışı bölgede ulaşım yollarını kapattı. Kar kalınlığı, kent merkezinde 20, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye kadar ulaştı. Kar yağışının etkili olduğu bölgede 335 mahalle ve 367 mezra yolu ulaşıma kapandı.

KAPANAN YOLLAR İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Sağanak kar yağışı nedeniyle Van-Bahçesaray yolu da güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Yaklaşık 702 yerleşim yolunun açılması için belediye ekipleri çalışmalara başladı. Kar temizliği yapan ekipler oldukça zor anlar yaşadı. 

Van@da yollar karla kapandi

ÇIĞ VE TİPİ UYARISI

Kar yağışının ilerleyen saatlerde etkili olması beklenirken, Van Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan anonsta çığ ve tipi hakkında uyarılarda bulunuldu. Yetkililer, “Karla karışık yağmur, yoğun kar yağışları ve kuvvetli fırtınadan dolayı ani sıcaklık değişimleri, olası çığ, buzlanma ve don ihtimaline karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları; Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel günlük rapor ve meteorolojik uyarıları takip etmeleri gerekiyor. Bu süre zarfında özel araç sahipleri ve vatandaşların mümkünse sokağa çıkmaması, çıkacak olanların toplu taşıma araçlarını kullanması gerekmektedir. Ayrıca vatandaşlarımızın çığ riski olan bölgelerden uzak durmaları da önem arz etmektedir’’ şeklinde vatandaşları uyardı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal