25.07.2020-15:00 (Son Güncelleme:25.04.2024-19:47)


1

Vaktimizin çoğunu evde geçirdiğimiz bu günlerde minimalizm konseptini deneyimlemek için de en uygun zamanlardan birini yaşıyoruz aslında. Telefonunuzdaki resimlerden, evinizdeki dekora kadar, hayatınızın her alanında minimalist bir tutum benimsemek oldukça kolay olacak.



2

Minimalizm ve İyi Oluş

Minimalizm ve İyi Oluş

Minimalizm ve well-being arasındaki ilişkiyi direkt araştıran ilk ve tek bilimsel araştırma Kasey Lloyd tarafından yapıldı. Bu araştırma çok kıymetli veriler sunuyor; minimalist bir yaşam tarzını benimsemek iyi oluşunuzu arttıran bir etkiye sahiptir. Hayatınızdaki fazlalıklardan kurtulmak, minimalist yaklaşım sergilemek, hayatınız üzerinde daha fazla kontrolünüz olduğunu hissettiriyor ve odağınızı belirleyerek pozitif anlar yaratmanıza yardımcı olacaktır.



3

Minimal Keyif Anları

Minimal Keyif Anları

Evinizde yaratacağınız minimal köşeler, keyfini çıkarma konseptini deneyimlemeniz ve evde mindful anlar yaratabilmeniz için uygun bir ortam oluşturmanızı sağlayacaktır. Sade bir fiskos masası üzerine zarif bir vazo ile evinizde baktıkça size huzur ve keyif verecek minimal bir alan yaratabilirsiniz. Bunun için ilk adım olarak evinizde hacimli geniş dekorlardan kaçının ve bunun yerine az ve zarif eşyalara daha çok yer açın.



4

Sade Bir Yaşam Alanı

Sade Bir Yaşam Alanı

Yapılan bir araştırmaya göre içinde bulunduğunuz fiziksel alan ve zihinsel durumunuz arasında bir bağ var. Yani çevrenizdeki durum, zihinsel durumunuza da etki ediyor; sade, minimal bir ortamda bulunmak, zihinsel olarak da net ve dinç bir zihne sahip olmanıza yardımcı oluyor. Çalışma masanızda sadece yemyeşil bir ev bitkisi ve laptop ile ne kadar verimli ve rahat zihinle çalışabileceğinizi bir düşünün!



5

Kıyafetlerde Minimalizm

Kıyafetlerde Minimalizm

Minimalizm, moda sektöründe de giderek popülerleşen bir konsept haline geliyor. Marka tercihlerinize, dolap düzeninize minimal bir perspektifle yaklaştığınızda, daha hafif ve iyi hissedebilirsiniz. Minimal bir tarzı kıyafetlerinizde de benimsemek için, giymediğiniz kıyafetleri ihtiyacı olan insanlara vererek paylaşımda bulunabilirsiniz. Bu sayede sizin için asıl önemli olan, giymekten hoşlandığınız kıyafetler daha kolay gözünüze çarpacak ve dolabınızı açınca giyecek hiçbir şeyim yok hissini yaşamayacaksınız.



6

Daha Odaklı Bir Hayat

Daha Odaklı Bir Hayat

Minimalist bir yaklaşımı, sizin için gerçekten önemli olan şeylere odaklanmanızı sağlayan bir araç olarak düşünebilirsiniz. Bu tarz bir yaklaşım, odak noktanızı daha net bir şekilde belirlemenizi ve o yönde ilerlemenize yardımcı olacaktır. Bunu hem eşyalarınızı ayıklarken hem de günlük hayatınızı planlarken uygulamanız mümkündür. Size gerçekten iyi gelen aktivitelere vakit ayırdığınız zaman sade bir gün, ruh sağlığınıza da iyi gelecek bir etkiye sahip olacak.



7

Telefonda Minimalizm

Telefonda Minimalizm

Minimalist yaklaşım, değerlerinizin farkına vararak, o doğrultuda hareket edebilmenize yardımcı olacaktır. Davranışlarınızın hayatınızdaki etkisinin farkında vardığınızda, hayatınız üzerinde kendi davranışlarınızı seçebilme duygusuna, öz yönetim hissine sahip olacaksınız. Bu hayatınızın her alanında geçerli, mesela işe telefonunuzu kullanma şeklinizi gözden geçirerek başlayabilirsiniz. Telefonunuzda varlığını bile unuttuğunuz kaç tane ekran görüntüsü var hatırlıyor musunuz? Bunları gözden geçirip fazlalıklardan kurtulmak, hayatınızda yaratabileceğiniz kontrolü hissetmenizi sağlayacaktır. Bu da kendinizi iyi hissettirecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR