50 Yaş Üstü Vatandaşlara Kovid-19 Aşısı Yapılmaya Başlandı

Haziran ayı ile yeni normalleşme adımlarının ilki bugün atıldı. 50 yaş üzeri vatandaşlar Ankara Şehir Hastanesinde koronavirüs aşılarını olmaya başladı.

01.06.2021-17:29 - (Son Güncelleme: 01.06.2021-17:49) 50 Yaş Üstü Vatandaşlara Kovid-19 Aşısı Yapılmaya Başlandı

Merakla beklenen yeni normalleşme süresi dün gerçekleşen kabine toplantısıyla vatandaşlara duyuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün akşam yaptığı açıklamalar doğrultusunda bugün yeni normalleşmenin ilk adımı atıldı. Ankara Şehir Hastanesinde 50 yaş ve üzeri kişiler kovid-19 aşılarını olmaya başladı.

AŞILAMA ÇALIŞMASI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Koronavirüsle mücadelede en etkili silah şüphesiz ki kovid-19 aşısı. Bir süredir aşı çalışmalarına devam edilirken, bugün 50 yaş ve üzeri vatandaşlar için aşılama çalışmaları başlandı. 

EN İYİ ÇÖZÜM AŞI OLMAK

Kovid-19 aşısını olmak için Ankara Şehir Hastanesine giden Burak Horoz, daha önce kovid-19 salgını geçirdiğini belirterek, ‘Sıram geldi ve aşımı yaptırdım. Güvenli hissediyorum kendimi ama herkesin maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak da yine kendi güvenliğini sağlaması lazım.’ Şeklinde konuştu.

Kovid sürecinde oldukça zor güler geçirdiğini belirten Horoz; koronavirüs aşısı olmanın en iyi çözüm olduğunu belirterek, aşı olmamanın herkesi tehlikeye soktuğuna dikkat çekti.

HAFTDA 5 MİLYON DOZ

Geçtiğimiz günlerde yapılan aşı anlaşmalarıyla ilgili bilgileri paylaşan Sağlık Bakanlığı, aşıların gelmesiyle haftada 5 milyon doz aşı yapılmasını planlıyor.

18 YAŞ ÜSTÜ AŞILANACAK MI? 

En çok merak edilen konulardan biride 18 yaş üstü vatandaşların aşılanıp açılanmayacağıydı. En son yapılan açıklamada, 18 yaş ve üstü kişilerin koronavirüs aşılarının temmuz ile ağustos arasında yapılmasının hedeflendiği belirtildi. 18 yaş üstü aşılama çalışmaları da başladığında salgında baya bir yol alınmış olacak.


AŞIMI ODUM RAHATLADIM

Atılım Üniversitesi'nde görev yapan Füsun Terzipğlu, salgının çıktığı günden beri çok dikkatli olduğunu ancak çok tedirgin hissettiğini belirterek,’ Aşımın ilk dozunu oldum, daha rahatladım. İnşallah ikinci dozu da olduktan sonra daha güvenli olacağım’ diye konuştu.

KENDİMİ GÜVENDE HİSSEDİYORUM

Koronavirüs aşısı yaptıran vatandaşlardan Mehmet Ali Uslu, aşı yaptırarak kendini daha güvende hissettiğinin altını çizerek ‘Kendi güvenlik önlemlerimizi alsak da maskemizi çıkarmasak da aşı yapıldığı için güven geldi. İnşallah eşim ve çocuklarım da aşı olur ve sıkıntı kalmaz’ dedi.

HAZİRAN, AŞI SEFERBERLİĞİ AYI OLACAK

Normalleşme süreci için beklenilen kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün toplandı. Gerçekleşen toplantı sonrası alınan kararları paylaşmak için açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşılama süreci hakkında şunları dile getirdi;

‘Haziran ayını tam manasıyla bir aşı seferberliği ayına dönüştürmek için imkanları sonuna kadar zorlayacağız’ diye konuşmuştu. Aşı çalışmaları için hızlanıldığını belirten Başkan Erdoğan,  koronavirüs aşılaması için yoğun çalışılma içinde olunduğunu belirtti.


İKİNCİ AŞAMANIN SON BASAMAĞINA GELİNDİ

Aşılama çalışmaları Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı aşılama takvimi doğrultusunda ilerliyor. Hazırlanan takvimde 50 yaş üzeri vatandaşların tamamının aşılanmasıyla ikinci süreç tamamlanacak ve son sürece girilecek.

Aşılama takvimine göre, üçüncü aşamanın ilk basamağı 40-49 yaş grubundakilerin aşılanması olacak ve 18-29 yaş arasındakiler aşılanama hakkı kazanacak. Dördüncü aşama kapsamında da sırası geldiği halde aşı yaptırmayan kişiler için aşı çalışması başlayacak.

SALGININ ETKİSİNİ GÜNDEMDEN ÇIKACAK

Kabine toplantısı sonrası bir değerlendirmede Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Koca, yaptığı açıklamada, aşı ve salgının etkisinin artık gündemden çıkarıldığını belirtti.

Fahrettin koca, kendi hesabından yaptığı paylaşımda, 50 yaş üzeri için aşılamaların bugün başladığını duyurdu. Koca paylaşımında, ‘Aşı ile salgının etkisini gündemimizden çıkaracağız. Bu güce güvenin’ ifadeleri yer aldı.


KORONAVİRÜS AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR

Vatandaşlar, koronavirüs aşısına ilişkin durumunu e-Nabız hesabından veya 2023'e kısa mesaj göndererek bilgi alabilecek.

Aşılanacak grup içinde yer alanlar ise MHRS sistemi üzerinden aşı sıralarını takip edebilecekler.

Aşıyı uygulayan sağlık personeli vatandaşın ikinci doz aşısını hangi tarihler arasında yaptırabileceğini belirleyecek. Aşı uygulaması için vatandaşlar MHRS, e-Nabız hesabı veya Alo 182 üzerinden randevu alabilecek.

YERLİ AŞI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Koronavirüs aşısıyla ilgili en çok merak edilen konulardan biride yerli aşının ne zaman çıkacağı. TÜBİTAK merak edenler için yer aşı hakkında açıklamada bulundu. TÜBİTAK’ın yaptığı açıklamada, çalışmaların titizlikle devam ettiğini, Türkiye’nin aşı ithal edecek bir ülke değil, aşıyı geliştiren, üreten ve sunan bir ülke haline geleceği yer aldı. Araştırma temelli görüşmelerinde devam ettiği bilgisi yer aldı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal