Gözenek Sıkılaştırma Yöntemleri

Yağlı bir cilt ve sürekli tıkanan büyük gözenekleriz varsa, Bu adımlarla onlarla başa çıkabilirsiniz. Bu sorun ciltteki sebum dengesi ile doğrudan ilişkilidir. Gözenek sıkılaştırma nasıl yapılır? Gözenek nasıl küçülür? İşte gözenek sıkılaştırma rehberi...

03.03.2021-14:47 - (Son Güncelleme: 03.03.2021-14:47) Gözenek Sıkılaştırma Yöntemleri

DERİNLEMESİNE CİLT TEMİZLİĞİ

Tıkanmış gözenekler büyük gözenek görünümünün en ciddi sebeplerinden. Ciltte ölü derinin birikmesini engelleyen kimyasal peelingler, derinlemesine arındırıcı  cilt temizleyiciler, gözenek temizleyici özel ürünlerle sık sık cildinizi yenileyerek gözeneklerinizin tıkanmasının önüne geçebilirsiniz.

ALDIĞINIZ ÜRÜNLERİN İÇERİĞİNE DİKKAT EDİN

Gözeneklerinizi temizlediniz, şimdiyse bunu kalıcı yapmakta sıra. Gözenekleri tıkayan bakım ve makyaj ürünlerindense önceliğiniz cilde nefes aldıran yağlanma karşı ürünlerden yana olmalı. Özellikle büyük, tıkalı ve belirgin gözeneklerden ve akneye yatkın bir ciltten şikayetçiyseniz aldığınız ürünlerin üstünde bu ibareyi arayın.

YAĞLANMA ETKİLİ ÜRÜNLER

Gözenekleri temizlemek onların kalıcı olmasının önüne geçerken cildi yağdan arındırmak ise onların oluşmasını engeller. Sorunu kökten çözmek için sebum dengeleyici, yağlanmayı kontrol edici ürünlere yönelin. İlk maddede bahsettiğimiz kimyasal peelinglerin size bu noktada da fayda sağlayacağını belirtelim.

KOLAJEN TAKVİYESİ

Gelelim gözeneklere karşı savaşın en güçlü adımlarından birine: Kolajen takviyesi. Yaşla birlikte gözenekler daha belirgin olabilir. Bunun sebebi ciltte azalan kolajen seviyesi. Cildin yapıtaşlarından kolajen, yağ kanallarının ve dolayısıyla gözeneklerin tutunduğu iskelet. İşte bu iskelet zayıfladığında gözenekler gevşiyor ve belirginleşiyor. Bunun için kolajen üretimine yardımcı retinoid içerikli ürünler ya da direkt cilde kolajen takviyesi yapan formüllerle bakım rutininizi zenginleştirin.

MUCİZE İÇERİK NİACİNAMİDE!

Gözeneklerden şikayetçi iseniz, içeriğinde 'Niacinamide' olan bir ürünü tercih edin. Bir B vitamini türü olan niacinamide, cilt bariyerini sağlamlaştırmakla meşhurdur. Cildi sıkılaştırır, yağ dengesini kontrol eder ve cildi yeniler; dolayısıyla da gözeneklerin sıkılaşmasında büyük rol oynar. Gözenek görünümünü azaltmak için içeriğinde niacinamide olan bir ürünü mutlaka bakım rutininize koyun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal