3.9'luk Deprem Büyük İstanbul Depreminin Habercisi Olabilir mi?

İstanbul merkezli 3.9 şiddetinde hissedilen deprem meydana geldi! Peki bu deprem büyük İstanbul depremini tetikler mi? Uzmanların açıklaması haberimizde!

19.06.2021-16:04 - (Son Güncelleme: 19.06.2021-16:23)

İstanbul Kartal’da deprem meydana geldi. AFAD’ın açıklamasına göre 15.07’de 3.9 büyüklüğündeki depremin merkez üssü İstanbul Kartal olarak belirlendi. İstanbul ve Marmara Bölgesini etkileyen deprem İstanbul’un Kartal ilçesinde Yakacık Çarşı Mahallesi civarında meydana geldi.

AFAD'DAN SON DAKİKA DEPREM AÇIKLAMASI

“İstanbul'da saat 15.07'de 3,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.” şeklindeki açıklamasının ardından AFAD, "Deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" mesajını paylaştı.

KANDİLLİ RASATHANESİ’NDEN AÇIKLAMA

Kandilli Rasathanesi, İstanbul'da meydana gelen depremin büyüklüğünü 4.2 olarak açıkladı.

İSTANBUL VALİSİ ALİ YERLİKAYA’DAN DEPREM AÇIKLAMASI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "AFAD Başkanlığından alınan bilgilere göre; bugün saat 15.07'de Kartal ilçemiz Yakacık Çarşı Mahallesi civarında 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Güvenlik ve zabıta birimlerimize intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. İlimize geçmiş olsun" mesajını paylaştı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı da İstanbul'da depremin ardından açıklama yaptı. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, 3,9'luk depremin ardından olumsuz bir durum yaşanmadığını söyledi.

PROF. DR. CELAL ŞENGÖR AÇIKLADI!

Prof. Dr. Celal Şengör’ün açıklamalarına göre; "Şayet 4,2'lik deprem Kuzey Anadolu'da değil de Marmara'daki bildiğimiz fayda gerçekleştiyse her ihtimal olabilir. Kandilli’nin çözümlemelerine bakmak lazım. Şu an için öncü ya da değil demek mümkün değil" dedi. Kandilli Rasathanesi Müdürü Haluk Özener’in açıklaması ise; "4,2 büyüklüğünde Kartal civarındaki Marmara'da bildiğimiz fayda oldu deprem... Öncü mü değil mi şu an söyleyemeyiz. Ancak ilerleyen saatlerde daha büyük depremler olursa bu yönde bir değerlendirme yapılabilir" dedi.

DEPREM UZMANI AÇIKLADI!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şerif Barış, İstanbul'daki depremin ardından ilk değerlendirmesinde "Kartal açıklarında bir fay üzerinde olan bence normal bir deprem. Bu tür depremlerin Marmara'da her zaman olabileceğini söylüyorduk. Bu depremler olmaya devam edecek. Marmara'nın içinden geçen Kuzey Anadolu Fay hattından bu tür sarsıntılar görülebilir" şeklinde konuştu. Afetlere hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayan Barış, " Vatandaşların bu çaplı depremlere hazırlıklı olmalıdır. Doğru davranışlar sergilememiz lazım. Mobilya ve eşyaları sabitlememiz lazım. Ben böyle bir depremde binanın içinde olsaydım, eşyaya tutunur ve sarsıntı geçince hayatıma devam ederdim" şeklinde konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal