28 Yaşındaki Adalet Bakanı Emilie Enger Mehl Kimdir?

En genç Adalet Bakanı olan Emilie Mehl, ayrıca Norveç yeni hükümetinin de en genç bakanı. Peki, Emilie Enger Mehl kimdir?

13.11.2021-10:31 - (Son Güncelleme: 29.01.2022-10:00) 28 Yaşındaki Adalet Bakanı Emilie Enger Mehl Kimdir?

Emilie Enger Mehl 28 yaşında Norveç’in Adalet Bakanı oldu. Ekim ayında İşçi Partisi önderliğine yeni hükümet kuruldu. Jonas Gahr Store İşçi Partisi başkanı olarak Norveç’in başbakanı oldu. İşçi Partisi seçimde 3. gelen Merkez Parti ile koalisyon kurdu. Merkez Parti’nin lideri Trygve Slagsvold Vedum hükümetin Maliye Bakanı görevine getirildi. Yeni kurulan hükümetin 19 kişilik kabinesinden 10’u kadın olmuş oldu. Norveç en son okla okulu basan 5 kişiyi öldüren kişi ile gündem olmuştu. Peki, 28 yaşındaki adalet bakanı kimdir?

EMILIE ENGER MEHL KİMDİR?

1993 8 Ağustos’ta Lorenskog’da dünyaya gelen Enger Mehl, Norveç’in en genç bakanı oldu. 28 yaşındaki Emilie Enger Mehl’in Oslo Üniversitesi’nden Hukuk yüksek lisansı bulunuyor. Emilie Enger Mehl Merkez Parti’den seçime girdi ve Adalet Bakanlığına atandı. 3 Yıl boyunca Standing Committee of Justice üyesi olan Adalet Bakanı, 2017 – 2021 yılları arasında Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi üyeliğini yürüttü. 2015 yılında Hedmark ilinin temsilcisi olarak seçilmişti.


EN GENÇ ADALET BAKANI OLDU

14 Ekim’de İşçi Partisi – Merkez Parti koalisyonun kurduğu hükümette Adalet Bakanı olarak atandı. Atanmasıyla birlikte ülkesinin en genç adalet bakanı oldu. Görevine başladığı günden sonra Oslo’da çeşitli saldırı olayları vuku buldu. Oslo hakkında üzüntülerini dile getiren Mehl, Oslo’nun en güvenli şehir olması gerektiğini dile getirdi. Yeşil Parti’den üyeler Mehl’i işini iyi yapmadığı gerekçesiyle eleştiriyor. Mehl ayrıca 2015 yılında Norveç’in bir reality show’unu kazanmıştı. Emilie Mehl’in Instagram’da 10 bin takipçisi bulunuyor.

NORVEÇ HÜKÜMETİ KURULDU

Norveç İşçi Partisi önderliğinde hükümet kuruldu. 19 kişilik kabinenin 10’u kadın oldu. Muhafazakar Parti’den sonra İşçi Partisi böylece hükümetin başına geçti. İşçi Partisi’nden Marte Mjos Persen Petrol ve Enerji Bakanı oldu. Dışişleri Bakanlığı 51 yaşındaki Anniken Scharning Huitfeldt üstlendi. Eğitim Bakanlığına 33 yaşındaki Tonje Brenna getirildi. Sağlık Bakanı İngvild Kjerkol getirilmiş oldu. Hükümet 4 yıl boyunca bu kadroyla ilerleyecek. Merkez Parti’den 5 kişi hükümette bakanlıklara atandı. Seçimlerde Kızıl Parti vekil sayısını arttırmıştı. Sağ Parti Höyre ise gücünü bu seçimlerde kaybetmiş oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal