27. Dönem POMEM Mülakat Sonuçları Açıklandı! POMEM Yedek Başvuruları Nasıl Yapılır?

POMEM mülakat sonuçlarından sonra 8 bin asil aday Polis Meslek Eğitim Merkezleri'nde görev alacak. Peki, POMEM mülakat sonuçları açıklandı mı? POMEM yedek alımları nasıl olacak?

30.08.2021-14:10 - (Son Güncelleme: 02.11.2021-09:21)

Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne göreve alınacak olan 8 bin asil aday için başvuru işlemleri tamamlanmış, 8 Aralık 21 Aralık tarihleri arasında da aday kimseler ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat aşamalarından geçmek için büyük bir çaba sarf etmişlerdi. 27. Dönem mülakat sonuçları için geri sayım başladı. İşte konu ile ilgili tüm merak edilenler...

POMEM MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI! 

Pek çok kişinin merak odağı bu konu üzerindeydi. POMEM mülakat sonuçlarının dün itibariyle açıklandı. Polis Akademisi'nin resmi sayfasından POMEM sonuçları öğrenilebilir. Adaylara sonuçlar posta ya da diğer iletişim araçlarıyla bildirilmiyor. E devlet ve Polis Akademisi'nin kendi sayfasından öğrenilebilir.

POMEM YEDEK ALIMLARI NASIL OLUYOR?

Yedek alımları için şu an spesifik bir açıklama gelmese de Polis Akademisi'nin resmi sitesinde duyurular kısmında açıklanacak. 

POMEM SINAV SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Söz konusu sınavın sonuçları aday kimselere Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sayfası üzerinden ilan edilecek. Ek olarak adaylara posta yolu ile ya da çeşitli iletişim araçları ile sınav sonuçları paylaşılmayacak ve sonuç belgesi gönderimi yapılmayacaktır. İnternetten yapılacak olan sınav sonuç duyurusu tebliğ niteliğinde olacak.


POMEM SINAV SONUCUNDA PUANLAR NEYE GÖRE BELİRLENİR?

27. Dönem POMEM sınav aday kimselerin başarı sıralamasına esas olan POMEM giriş puanı; adayın KPSS'den elde ettiği puanının %25'i, fiziki yeterlilik sınavı puanının da %25'i ve mülakat sınavı puanının ise %50'sinin bütünüdür. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması durumunda sırası ile; KPSS'den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınarak sıralama işlemi yapılacaktır. Bunlarda da eşitlik durumu var ise yaşı küçük olan aday tercih sırasında önceliğe sahip olacak.

POMEM MÜLAKATLARI NASIL YAPILIYOR?

Fiziki yeterlilik sınavında başarılı kabul edilen adaylar, mülakat sınav komisyonu tarafından mülakat sınavına tabi tutulurlar.

Adaylara bu aşamada, soruların yazılı olduğu bir kart şansa olacak şekilde çektirilir. Konu üstüne düşünmesi ve sunum yapması için süre tanınır. Konu ile alakalı komisyon üyeleri tarafından adaya çeşitli sorular sorulabilir.

Değerlendirmede adayın;

a) Konu hakkında bilgi düzeyi,

b) Kendisinden istenileni kavrama,

c) Özgüveni,

ç) İfade etme yeteneği,

d) Beden dilini kullanma becerisi,

olmak üzere toplam beş ayrı kriter esas alınarak ve her bir kriter yirmi puan olmakla birlikte toplam yüz tam puan üzerinden uygulanır. Adayın mülakat sınavından başarılı olarak kabul edilebilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması zorunlu bir durumdur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal