24 Gündür Kayıptı, Bu Halde Bulundu

Adana'da, 24 gündür kayıp olarak aranan bir kişinin, karısının çıplak fotoğraflarını gösterdiği arkadaşı tarafından öldürülüp sahile gömüldüğü ortaya çıktı.

26.01.2016-12:56 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) 24 Gündür Kayıptı, Bu Halde Bulundu
Adana'da, 24 gündür kayıp olarak aranan Ali Yiğit, karısının çıplak fotoğraflarını gösterdiği arkadaşı tarafından öldürülüp sahile gömüldüğü ortaya çıktı.

BABASI POLİSE BAŞVURDU

Edinilen bilgiye göre, Yumurtalık ilçesinde meydana gelen olayda, iddiaya göre, uyuşturucu ticareti yapmak suçundan girdiği cezaevinden çıkan 19 yaşındaki Ali Yiğit (19), 15 gün sonra 3 Ocak 2016 tarihinde Emek Mahallesi'ndeki dayısının evine gitmek için evden çıktıktan sonra kayboldu.

Baba Mehmet Yiğit, oğlu eve gelmeyince 4 Ocak günü Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusu yaptı. Baba, oğlunun en son Hasan Ç. (24), Abdurrahim Ö. (23) ve Doğan İ. (26) ile görüldüğünü söyledi.

KAYIP GENCİ BULMAK İÇİN ÖZEL EKİP KURULDU

Polis bunun üzerine kayıp genci bulmak için deneyimli polislerden özel ekip oluşturdu. Kurulan özel ekip babanın verdiği ifade üzerine bu 3 kişiyi bulup ifadesini aldı. Ancak zanlılar ilk ifadelerinde akşam görüştükleri Ali ile ayrıldıklarını söyledi. Polis zanlıları bırakıp daha sonra savcılıktan alınan izinle Ali Yiğit ve 3 kişinin telefonlarının geriye dönük araştırılması için izin aldı.

Polis genci bulmak için araştırmayı derinleştirdiğinde Hasan Ç.'nin 3 Ocak günü bir otomobil kiraladığı öğrenildi. Kiralık otomobilin GPS verileri incelenerek 3 Ocak günü nerelere gittiği tespit edildi. Polis bu tespit sırasında Hasan Ç.'nin Yumurtalık'ın Demirtaş köyü mevkisinde sahil kenarına giderek burada uzun süre beklediği belirlendi. Yapılan bu tespitler sırasında telefon kayıtları da geldiğinde Ali Yiğit'in en son Hasan Ç. ve iki arkadaşıyla görüştüğü belirlendi.

"EŞİMİN ÇIPLAK FOTOĞRAFLARINI GÖSTERDİ"

Polis bu tespitler üzerine dün tekrar harekete geçerek Hasan Ç. ve iki arkadaşını gözaltına aldı.

Polis zanlıları çapraz sorguya alınca zanlılar olayı tek tek anlattı. Koca Hasan Ç., Ali Yiğit'in eşi Hatice K. (22) ile evlenmeden önce arkadaş olduklarını belirterek, "Ali Yiğit, eşimle ben evlenmeden önce sevgili olmuş. Daha sonra Ali Yiğit uyuşturucu satmaktan cezaevine girdi. Ben de bu sürede Hatice ile dini nikah kıyarak evlendim. Ali Yiğit cezaevinden çıktıktan sonra mahallede eşimin çıplak fotoğraflarını gösterip 'ben Hasan'ın eşiyle sevgiliydim onunla birlikte oldum" diye dedikodu yapıyormuş. Bunu ben de duydum. Ali arkadaşım olduğu için 3 Ocak 2016 günü onu iki arkadaşımla birlikte alıp yanımıza da alkol alarak konuşmak üzere Demirtaş köyüne sahil kenarına gittik. Burada Ali ile ben konuşmaya çalıştım neden böyle yapıyorsun yapma herkesin namusu var dedim. Ama o bana 'yaparım karın benim eski sevgilim' diyerek yine çıplak fotoğrafı gösterince ben de sinirlenerek otomobilde bulunan pompalı tüfeği çıkartıp 4 el ateş ettim. Ali'nin öldüğünü görünce otomobilde bulunan kürekle arkadaşlarla birlikte kazıp onu oraya gömdüm" dediği öğrenildi.

POLİS SAHİLDE CESET ARADI

Polis zanlıların bu ifadesinden sonra sahile giderek ceset aradı. Kısa sürede yapılan kazı sonucunda Ali Yiğit'in cenazesi bulundu. Cenaze çıkarıldıktan sonra adli tıp kurumu morguna götürülerek burada otopsi işlemleri başlatıldı. Ayrıca ailesine de haber verilerek cesedin Ali Yiğit olup olmadığı kesinleştirildi. Bu arada adli tıp önüne gelen Yiğit'in yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Zanlılar ise ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal