2022 BİLSEM BNV zeka testi soruları

Özel yetenekli olduğu düşünülen öğrenciler için uygulanan BİLSEM sınavının ön değerlendirme sonuçları 13 Mayıs tarihinde açıklandı. İnsanlar merakla BİLSEM'de sorulan zeka soru örneklerini araştırıyor. Tüm detaylar haberimizde.

13.05.2022-22:30 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-22:30) 2022 BİLSEM  BNV zeka testi soruları

BİLSEM sınavına giren ve özel yeteneklerinin değerlendirilmesi yapılan öğrencilerin ön değerlenme sonuçları açıklandı. Peki BİLSEM zeka testi soruları nedir? BİLSEM'de uygulanan örnek zeka soruları nelerdir? BİLSEM ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BİLSEM zeka testi soruları

Özel yetenekli olduğu düşünülen öğrencilere uygulanan BİLSEM sınavında grup tarama testinde yapıldığı gibi bireysel yetenekler de randevulu olarak değerlendirilecek. Randevular 16 ve 30 Mayıs tarihlerinde e-Okul sistemi üzerinden yayınlanacak. Ön değerlendirme sonuçları açıklandıktan sonra insanlar merakla ikinci aşamada sorulacak soruları araştırıyor fakat internet üzerinde bu sorular bulunmamaktadır. İnternette sorulara ulaşılamamasının sebebi kullanılan zeka ölçekleri ile mülakat halinde sınavın gerçekleşmesidir.

BİLSEM Zeka Testi Soruları

BİLSEM zeka testi

BİLSEM sınavları iki aşamalı olarak uygulanıyor. İkinci aşama bireysel değerlendirme şeklinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından seçilen zeka testleri kullanılarak yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl hangi zeka testinin uygulanacağına dair bir açıklamada bulunmadı. Geçtiğimiz senelerde uygulanan zeka ölçekleri ise şu şekilde;

-2015 yılında 2. 3. ve 4. sınıf öğrencilerine WNV yani Wechsler Zeka Testi Ölçeği ile değerlendirme uygulandı.

-2016 yılında 1. ve 2. sınıf öğrencilerine Kbit 2 yani Kaufman Kısa Zeka Testi Ölçeği ile, 3. ve 4. sınıf öğrencileri için Wechsler Zeka Testli Ölçeği ile değerlendirme yapıldı.

-2017 yılında 1. ve 2. sınıflar için ASIS yani Anadolu- Sak Zeka Testi Ölçeği ile, 3. sınıf öğrencileri için Wechsler Zeka Testi Ölçeği ile değerlendirme yapıldı.

-2018 ve 2019 yılında ve 2019 2020 yılında BİLSEM bireysel değerlendirme aşamasındaki zeka ölçekleri duyurulmadı.

-2021-2022 öğretim yılında ise BNV Zeka Testi Ölçeği ile değerlendirme yapılacağı düşünülüyor. 

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal