2022 Kadir Gecesi Ne Zaman?

Kadir gecesi ne zaman? Kadir gecesi Ramazanın hangi günü? Kadir gecesinin önemi nedir, hangi dualar okunur? Şeklindeki soruların cevaplarını ve kandil mesajlarını sizler için derledik.

07.05.2021-09:09 - (Son Güncelleme: 17.12.2021-14:38) 2022 Kadir Gecesi Ne Zaman?

Kadir gecesi ne zaman? Kadir gecesi Ramazanın hangi günü? Ramazan ayının 27. gecesi Kadir Gecesi olarak kabul ediliyor. Diğer taraftan Ramazan ayının son on gecesinin içerisinde gizli olduğu ve bu gecelerin oldukça özel bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Peki 2022 Kadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesi ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Kadir Gecesi İslam aleminin en mübarek en kıymetli gecelerinden biri. Kur’an-ı Kerim'de Kadir Gecesi ile alakalı Kadir Suresi bulunmaktadır. Bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi’nde Kur’an- Kerim, Allah'ın (c.c.) Cebrail Aleyhisselam aracılığıyla Hz. Muhammed'e (sallallahu aleyhi ve sellem) vahyedilmeye başlanmıştır. Bu kıymetli gecede bol bol Kur'an okunmalı, dua edilmeli, tövbe edilmeli, af dilenmeli, nafile ve tesbih namazları kılınmalıdır. Kadir Gecesi tarihi... Kadir Gecesi ne zaman?

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

On bir ayın sultanı Ramazan 2 Nisan'da başlayacak ve Ramazan ayı içerisine olan ve ‘Bin Aydan Daha Hayırlı' olarak belirtilen Kadir Gecesi de 27 Nisan 2022 tarihinde ihya edilecek.

KADİR GECESİ'NİN ÖNEMİ

Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) Kadir Gecesi için hadis-i şerifinde şöyle buyuruyor;

“Kim Kadir Gecesi'nde inanarak, ihlas ile o geceyi ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır.”

“Kadir Gecesi yatsı namazında cemaatte hazır bulunan, ondan nasibini almıştır.”

Peygamberimiz Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) buyuruyor ki:

“Kadir gecesinde bir defa, Kadir sûresini okumak, (başka zamanda) Kur’ân-ı kerîmi hatmetmekten daha sevâptır. Bu gece koyun sağma müddeti kadar namaz kılmak, ibâdet etmek, bir ay her geceyi ibâdetle geçirmekten daha kıymetlidir.”Kadir Gecesinin ehemmiyetini en güzel anlatan da Kur'an-ı Kerimde yer alan Kadir Suresi'dir.

KADİR SURESİ OKUNUŞU

Bismillahirrahmânirrahîm.

1- İnna enzelnahü fii leyletilkadr

2- Ve ma edrake ma leyletülkadr

3- Leyletülkadri hayrüm min elfi şehr

4- Tenezzelülmelaiketü verruhu fiyha biizni rabbihim min külli emr

5- Selamün hiye hatta matle'ılfecr

KADİR SURESİ ANLAMI

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

1- Biz o (Kur'an)nu Kadir gecesinde indirdik.

2- Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin?

3- Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.

4- Melekler ve Ruh (Cebrail veya Ruh adındaki melek) o gece Rablerinin izniyle, her iş için inerler.

5- O gece, tanyeri ağarıncaya kadar süren bir selamettir.


EN GÜZEL KANDİL MESAJLARI

Kardeşliğin kalıcı olduğu, sevenlerin bir araya geldiği mutlu, umutlu ve sevgi dolu, rahmetlerin yağmur gibi bahşedildiği nice kandillere…

Ağaçlardan dökülen her bir yaprak duacınız; Kur’an-ı Kerim yoldaşınız olsun. Kadir Geceniz mübarek olsun.

Samimiyetle iman edenler; kalplerini her türlü günah ve nifaktan arındıranlar; dürüstlükle ve tatlılıkla konuşanlar, tamahkarlıktan uzak duranlar, gerçekten mutluluğa ererler. Kadir Geceniz mübarek olsun.

Konsun yine pervazlara güvercinler, hu hulara karışsın aminler, mübarek akşamdır, gelin ey Fatihalar, Yasinler… İyi kandiller

Tövbe güvercini kalbe konsun af dalgalar saadet kervana gelip kapında dursun. Bütün Melekler sizinle,Dualarınız Kabul Kadir Geceniz Mübarek Olsun….

Gün vardır, bin yıldan uzun gelir bize, bir yıl vardır bir günden kısa gelir bize. Bire bin yazılan bu gecede dua edelim Rabbimiz'e! Hayırlı kandiller.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı ve acıyıcı yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin.

Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir Kadir gecesiniz hayırlı olsun

Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak Kadir Geceniz mübarek, dualarınız kabul olsun.

Kadir geceniz mübarek olsun! Allah sana sevdiklerinle beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin. Hayırlı Kandiller..

Allah'ın nimet, rahmet ve mağfiretinin müminlere bol bol ihsan edildiği gece manasına gelen Kadir Gecesi'nde, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun Kadir gecesiniz mübarek olsun!

Kim erdemine inanarak ve sevabını umarak Kadir Gecesini ihya ederse Allah onun bütün geçmiş günahlarını bağışlar?

Kuran'ın nazil olduğu bin aydan daha hayirli bu gecenin size efradı ailenize ve bütün İslam alemine hayır bereket ve huzur getirmesini diliyor ve dua ediyorum Kadir geceniz mubarek olsun.

Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.

Size karanfilin sadakatini, sümbülün bagliligini, meneksenin tevazusunu, lalenin gururunu, leylegin saadetini versek, bize de dua eder misiniz? Kadir Geceniz mübarek olsun.

Talihiniz gözleriniz kadar berrak, kaderiniz bakisiniz kadar güzel, umudunuz yarin kadar yakin, yarininiz askiniz kadar mutlu, askiniz Kadir kadar mukaddes, dualariniz istediginiz gibi makbul olsun.

Varligi ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarinizin Rabbin yüce katina iletilmisine vesile olan Kadir Geceniz mübarek olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal