2021 İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavı Ne Zaman?

ÖSYM tarafından düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği sınavları düzenli olarak belirli zamanlarda yapılmaktadır. Bununla birlikte sınava girecek adaylar sınavların ne zaman olduğunu ve başvuruların ne zaman başlayacağını merak ediyor. Peki İSG başvuruları ne zaman? İSG başvuruları başladı mı?

09.03.2021-16:51 - (Son Güncelleme: 09.03.2021-16:51) 2021 İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavı Ne Zaman?

İş Sağlığı ve Güvenliği sınavlarına giren vatandaşlar, sınavdan yeterli puanı aldıkları takdirde uzmanlık sertifikası almaya hak kazanmaktadırlar. Sertifika alan kişiler ise İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olarak çalışama imkanı bulmaktadırlar.

Birçok vatandaş sınava girerek uzmanlık sertifikası almak istemektedir. Bununla birlikte son zamanlarda en çok başvuru yapılan alanlardan biri de İş Sağlığı ve Güvenliği olmuştur. Peki İSG başvuruları ne zaman? İSG başvuruları başladı mı?

İSG SINAVI BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

İş sektörünün bütün alanlarında İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü zorunlu olamaya başladı. Bununla birlikte bu alanda birçok alım yapıldı. Ancak uzmanlık sertifikası olmayan vatandaşlar ise İş Sağlığı ve Güvenliği sınavına girmektedirler.


ÖSYM'nin Ankara, Adana, Antalya, Bursa, Erzurum, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya, Kayseri, Malatya, Sivas, Samsun, Trabzon ve Van merkezlerinde düzenlenen sınavda yeterlilik puanını alan adaylar, uzmanlık sertifikası alamaya hak kazanmaktadır.

İSG SINAVI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

İSG-1 2021 sınavı 9 Mayıs 2021'de yapılacak. Sınav başvuruları 24 Mart - 31 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacak. Sınavın geç başvuru tarihi ise 8 Nisan 2021 olarak açıklandı. İSG-2 2021 sınavı 12 Aralık 2021 tarihinde yapılacak. Sınavın başvuru tarihleri 22 Ekim - 1 Kasım 2021 olarak, geç başvuru tarihleri ise 11 Kasım 2021 olarak açıklandı.

İSG SINAV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak sınav için başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden müracaatlarını tamamlayabilecekler. Bunun yanı sıra başvuralar online ÖSYM Başvuru Merkezleri'ne yapılabilecek.

İş Güvenliği Uzmanlığı sınavı yüzde 5 Hukuk, yüzde 15 Genel İSG Konuları, yüzde 30 Mevzuat, yüzde 10 Sağlık ve yüzde 40 Teknik konularından oluşacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal