2021 Askerlik Yerleri Belli Oldu! Askerlik Yerleri Nasıl Sorgulanır?

Kasım Ayı celp tarihleri yaklaştı. Peki, askerlik yeri nasıl sorgulanır? Kasım ayı askerlik yeri nasıl öğrenilir? Hepsi haberimizde.

13.04.2018-10:47 - (Son Güncelleme: 22.10.2021-12:41)

Tecilini bozdurup askere gitmek için başvuranlar askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağını merak ediyor. E devlet üzerinden Kasım ayı celp dönemi için askerlik yerleri yakında öğrenilir hale gelecek. Ekim ayının bitmesiyle askere gideceklerde heyecan kat sayısı yükselmeye başladı. Herkes askerlik yeri sorgulama hakkında internette araştırmalar yapıyor. Milli Savunma Bakanlığı, Kasım ayı 2021 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak askerlerin yerlerini açıklayacak. Açıklama, yedek subay adayı, yedek astsubay ada adayı ve erbaş statüsündeki bireyler için yapılacak.

2021 KASIM ASKERLİK YERLERİ BELLİ OLDU

Kasım’da askere gitmeye hazırlanan bireyler için sayılı gün geldi çattı. Kasım celbi ve sınıflandırma sonuçları açıklandı. Açıklama e-Devlet üzerinden yükümlülere istinaden yapıldı. Yükümlüler sınıflandırıldıktan sonra tekrar sınıflandırılmayacaktır. 

Yedek Subay/astsubay adaylığı tanınmış bireyler celp ve sevk döneminde eğitim merkezindeki eğitimin üçte birine katılmadıkları dâhilinde er statüsünde askere sevk edilecekler. 

ASKERLİK YERİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Askerlik celp tarihleri ve yerlerini öğrenmek isteyen er adayları E-Devlet üzerinden öğrenebilirler. Milli Savunma Bakanlığı’nın yayımladığı bilgileri görüntüleyebilecek. Askerlik yeri sorgulama, e-devletten kolayca halledilebiliyor.


ASKERLİK YERLERİ HAKKINDA YAPILAN AÇIKLAMA

1. Kasım 2021 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile erbaş/er statüsündeki yükümlülerin askerlik hizmeti tercihi, sınıflandırma ve sevk işlemleriyle ilgili hususlar müteakip maddelerde açıklanmıştır.

2. Kasım 2021 sınıflandırma dönemi Sınıflandırma Nitelik Listesine; yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile erbaş/er statüsündeki yükümlülerden, 31 Ağustos 2021 (dahil) tarihine kadar; yoklamasını yaptıran ve askerlik hizmeti ile celp tercihini yaptıranlardan celp tercihlerine göre başvurusu Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı dikkate alınarak kabul edilenler, erteleme ile dövizle/bedelli askerlik hizmeti kapsamından çıkartılanlar alınacaktır.

3. Kasım 2021 sınıflandırma döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerin, 31 Ağustos 2021 (dahil) tarihine kadar yoklama ve askerlik hizmeti ile celp tercihini e-Devletten veya en yakın askerlik şubesine müracaat ederek yaptırmaları gerekmektedir. Yoklamasını yaptırdıkları halde askerlik hizmeti tercihi ile celp tercihini yapmayanlar mevcut bilgilerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacına göre sınıflandırma işlemine tabi tutulacaklardır.

4. Seçim ve sınıflandırma sonuçları 22 Ekim 2021 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır. Yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden tabi oldukları celp ve sevk döneminde sınıf okulu ve eğitim merkezindeki eğitimin üçte birine katılmayanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dahil) er statüsünde askere sevk edileceklerdir. (TSK'nın ihtiyaç duyduğu sınıf ve meslekler hariç).

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal