2019'un İlk Haftasında İstanbul'da Kar Bekleniyor

Meteoroloji'den İstanbulluları sevindirecek bir haber geldi. Alınan bilgilere göre yeni yılın ilk haftasında İstanbul'a ciddi oranda kar yağacak.

29.12.2018-11:13 - (Son Güncelleme: 29.12.2018-11:31)

Türkiye geride bıraktığımız seneye nazaran daha sert bir kış geçiriyor. Doğu karla mücadele ederken yer yer iç ve batı taraflarda da kar yağışı etkili oluyor. Yeni karlı ve soğuk hava dalgası için global tahmin sistemleri raporları ipucu veriyor. Son dakika bilgilerine göre 2019’un ilk günlerinde sert bir hava dalgası ülkeyi bekliyor.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Yoğun kar bırakacak ve hava sıcaklıklarını önemli derecede düşürecek soğuk hava dalgası 2019 senesinin ilk haftasında ülkeyi etkileyecek. Tahminlere göre 3-4 Ocak’ta ülkeye giriş yapacak olan karlı hava dalgası birkaç gün devam edecek ancak ciddi kar yağışı bırakacak.

MARMARA İÇİN KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR UYARISI

Öte taraftan bugün Marmara Bölgesi'nde yağışların Tekirdağ, Yalova, İstanbul ve Kocaeli civarında yağmur, diğer bölgelerde de karla karışık yağmur ve kar biçiminde olması tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR AZALIYOR

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sayfasımda yer alan bilgiye göre, bölgede hava sıcaklığı 1 ila 3 derece düşecek.

AA'nın aktardığına göre, parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgenin tümünde, yağışın etkili olacağı düşünülüyor.

Yağışın Tekirdağ, Yalova, İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde yağmur, diğer taraflarda karla karışık yağmur ve kar biçiminde olması tahmin ediliyor.

ÖĞLEDEN SONRAYA DİKKAT!

Rüzgarın, bölgede güneybatı, öğle saatlerinden itibaren kuzeybatı taraflardan orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal