17.12.2021-10:41 (Son Güncelleme:17.12.2021-11:49)


1

2016 Kayseri saldırısında gazi olan Hakan Şimşekyakar arkadaşlarını kaybetmekten dolayı çok üzgün olsa da taburunun terör örgütüyle mücadelesi ile gurur duyuyor.



2

"Bizim içinde bulunduğumuz otobüs 08.43 civarında durağın önüne geldi. Yaklaşık 2 dakika sonra bomba yüklü araç patladı. Patlama anında 14 asker arkadaşım şehit oldu. Bir arkadaşımız daha sonra tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Benim de içinde bulunduğum 54 asker ise yaralandı. Patlama olduğunda bomba olduğunu dahi anlamadık, biz otobüs kaza yaptı zannettik. Çünkü otobüs çok hızlı gidiyordu. Daha hafif yaralı olanlar hemen diğer arkadaşlarına yardım etmeye başladı. Ben gözlerimi açtığımda ilk, 'Bize ne oldu ?' dedim. Bir asker arkadaş 'Bomba patladı' dedi."



3

"Bölük komutanım benim yanına geldi, elimdeki listeyi tek tek sordum onlara. 'Fehmi Barçın, durumu nasıl komutanım?' dedim, 'Şehit oldu' dediler, 'Hasan İlhan nasıl?' dedim, 'Şehit oldu' dediler. Bu şekilde herkesi sordum. Arkadaşlarımın şehit olduğunu duyunca yıkıldım. Gencecik çocuklardı hepsi, hayatlarının baharındaydılar. O kalleş saldırıda hayatlarından koparıldılar."



4

"Faillerin yakalandığını duymak başka bir his. Kalleşçe bir saldırı olduğundan onun failleri yakalandığında bizim gönlümüz rahatladı. Şehitlerimizin bir damla kanı yerde kalmadı."



5

Olay ardından yayın yasağı getirildi. Olay yeri ve hayatını kaybedenlerin görüntülerinin paylaşılması engellendi. Daha sonra Süleyman Soylu olay yerini ziyaret etti ve komutanlıkla görüştü.



6

2016 Kayseri patlamasında hayatını kaybeden şehitlerimizin isimleri şöyle; Abdülsamet Özen Ahmet Taş Fehmi Barçın Göksel Ağaçyetiştiren Hasan İlhan Kamil Tunç Kenan Döngel Muhammet Ali Ocak Mustafa Cihan Raşit Yücel Yunus Emre Duran

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR