Altın Fiyatları Ne Kadar?

Altın fiyatlarının seyri, altına yatırım yapmak isteyenler tarafından merak konusu Peki, gram altın, çeyrek altın ve yarım altın kaç TL? İşte son dakika altın fiyatları.

08.09.2021-09:34 - (Son Güncelleme: 23.02.2022-09:07)

Ülkemizde vatandaşlar altın fiyatlarını büyük bir ilgi ve alaka ile takip ederken, ibre bugün yeşili göstermekte. Özel günler için insanlar sevdiklerine ve etrafında bulunan kişilere altın alma isteğinde bulunan ya da yatırım isteği ile altın satın almak isteyen vatandaşlar Altın ne kadar oldu? sorusuna yanıt bulma çalışmalarına başlamış durumda.

Altında son dakika elde edilen bilgilere göre 838 lira seviyesini gören gram altın, böylelikle tüm zamanların en yüksek seviyesinin bir hayli aşağısında ilerliyor. 

ABD VERİLERİ DOLAR VE ALTINI YÜKSELTİYOR

ABD Merkez Bankası'nın (Fed), Faiz artırım takvimini öne çekme ihtimalini kuvvetlendirmesi açısından ABD enflasyon verisi ile ABD istihdam verisi son derece kritik bir önemde bulunuyor. Her yıl yapılan Fed toplantıları ardından yapılacak açıklamalar kritik oluyor. Fed Başkanı Jerome Powell, geçmiş olduğumuz günlerde yaptığı açıklamalarda bu toplantılara dikkat çekerek, varlık alımı azaltımı (tapering) hızının artırılmasının değerlendirmeye alınacağını ifade etmişti.

Son 5 - 6 işlem gününde ons altın bir dengelenme çabasında görünse de Fed beklentisi ile birlikte ABD tahvil faizlerinin yükseliş yaşaması en önemli risk olarak görülmekte. Geride kalan 18 aylık dönemi daha büyük bir olasılıkla 1700 - 1900 dolar bandında dalgalanarak geçiren bu cephede bir süre daha bunun devam etme ihtimali daha yüksek görülüyor.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR? 

Altın fiyatları vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ile yakından takip ederken ibre bugün yeşili gösteriyor. Özel günler için sevdikleri kişilere altın almak isteyen ya da yatırım amaçlı altın satın alma isteğinde bulunan vatandaşlar 'Altın ne kadar oldu?' sorusunu araştırmaya başlamış durumda. Altın, önceki günlerde yaşamış olduğu yükselişin ardından düşüş yaşamıştı.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın uzun süredir 750 TL'nin üzerinde ilerliyordu. Yükselişine bugün de devam eden gram altın 838 TL alış fiyatı, 838'den de satış işlemi yaşanmakta.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını 5 bin 456 TL alış ve 5 bin 536 TL satış fiyatı ile birlikte işlem alıyor.

22 AYAR BİLEZİK NE KADAR? 

22 ayar bilezik 766,68 TL alış ve 772,45 TL satış işlem gücündedir.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın 2 bin 736 TL alış ve 2 bin 777 TL ile satış işlemine sahip.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Çeyrek altın, 1366 TL ile alış işlemi yaparken 1389 TL satış fiyatı üzerinden de işlem görmekte.

ALTIN/ONS FİYATI NE KADAR?

Altın ONS 1.895 TL alış fiyatı, 1.895 TL de satış fiyatı üstünden işlem görüyor.


DESTEK VE DİRENÇ SEVİYELERİ NELERDİR?

Ons altın fiyatı teknik olarak incelendiği takdirde uzun vade içerisinde yükseliş trendinin sürme ihtimalinin devam etmesinden ötürü ve 1750 dolar üzerinde kalındığı takdirde trend dahilinde yükselişin de sürme beklentisi canlı bir şekilde kendisini koruyacaktır. Kısa vadeli görünümdeyse 1790 dolar seviyesi ilk önemli destek seviyesi konumunda yer alıyor. Geçmiş olduğumuz haftalarda iki kere test edilen 1830 ise direnç olarak çalışmayı sürdürüyor. İlerleyen dönemlerde 1870 dolar üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 1920 dolar bölgesine yönelik olası bir yükseliş görülebilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal