3 Malzeme ile 3 Pratik Kurabiye Tarifi

Sadece 3 malzeme ile yapabileceğiniz 3 farklı kurabiye tarifini sizin için derledik. Hem malzemeden hem de zamandan tasarruf edebilirsiniz. Detaylar haberimizde...

13.05.2019-16:48 - (Son Güncelleme: 14.01.2022-17:55)

Sadece 3 malzeme ile yapabileceğiniz 3 farklı kurabiye tarifini sizin için derledik. Hem malzemeden hem de zamandan tasarruf edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

YER FISTIK EZMELİ KURABİYE

- 2 adet olgunlaşmış, büyük boy muz

- 3 yemek kaşığı kakao

- Yarım su bardağı yer fıstığı ezmesi

Muzları soyarak bir kaç parçaya bölün. Kakao ve fıstık ezmesi ile birlikte geniş bir kaba alın. Bir çatal yardımı ile muzları ezin bütün malzemeyi iyice birbirleriyle karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, aralarında boşluk bırakarak birer kaşık halinde dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20 ila 25 dakika pişirin. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra servis edin.

3 MALZEMELİ KURABİYE

- 1 su bardağı ayçiçek yağı

- 3 ila 3,5 su bardağı un

- 1 paket toz krem şanti

1 su bardağı ayçiçek yağını derin bir karıştırma kabına alarak 1 paket toz krem şantiyi ve unun 1 bardaklık kısmını ilave edip karıştırın. 2 su bardağı unu da azar azar ilave ederek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur kıvamına gelene dek yoğurun.

Hamurunuz kıvam aldığında ceviz büyüklüğünde parçalar alarak eliniz ile yuvarlayıp şekil verin sonrasında da yağlı kağıt serili bir fırın tepsinin üzerine kurabiyelerinizi aktarıp 175 derecede ısıtılmış fırında rengi hafif değişene kadar 15 ila 20 dakika arası pişirin. 


MUZLU KURABİYE 

- 140 gram fındık unu

- 1,5 yemek kaşığı bal

- 1 adet büyük boy olgun muz

İlk olarak fırını 165 dereceye getirin. Muzu fazla sulandırmadan çatal yardımı ile ezip püre kıvamına getirin. Fındık ununu yavaşça ilave ederek spatula yardımı ile karıştırın. Balı da ilave ederek hamuru tamamen homojen oluncaya kadar karıştırın. 

Kurabiye hamurunun ele yapışmamasına özen gösterin eğer ele fazla yapışıyor ve şekil almıyor ise kıvamına gelinceye kadar fındık unu ilave edebilirsiniz. Fakat bu kıvamı normal kurabiye kıvamı ile kıyaslamayın. Burada dikkat etmeniz gereken şey hamurun cıvık olmaması. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek yuvarlayarak tepsiye yerleştirin. Parmak ucunuz ile hafifçe bastırarak yassılaştırın. Porsiyonladığınız kurabiyelerden 2 ila 3 cm daha küçük çaplı bir kapağı kurabiyenin ortasına hafifçe bastırarak şekil verin sonrasında da 7 ila 8 dakika pişirin. Kurabiyeniz hafif yumuşak bir kıvamda pişecek ve zaman ile sertleşecektir. Fırından alıp dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal